Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Τ.Ο. ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΔΥΤ. ΑΧΑΙΑΣ 30-08-2012


                                                               
                                                  ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ "ΕΥΠΑΘΩΝ"
Την Τρίτη 21-08-2012 και ώρα 11:00 π.μ. πολυπληθές κλιμάκιο της Χ.Α. με προεξέχοντες τους βουλευτές κ.κ. Μ. Αρβανίτη και Κ. Μπαρμπαρούση και δύο πολιτικούς μηχανικούς , επισκέφτηκε το γκέτο των…. ευπαθών Ρομά στην Κάτω Αχαΐα όπου διαπίστωσε ιδίοις όμμασι την σωρεία πολεοδομικών αυθαιρεσιών πολλών κατασκευών- τεράτων των ευπαθών.
   Η επίσκεψη είχε διττό χαρακτήρα αφού το κλιμάκιο επισκέφθηκε και το Αστυνομικό Τμήμα της Κ.Αχαΐας και συνάντησε τον Υποδιευθυντή του τμήματος, ελλείψει του Διευθυντού, όπου και του έθεσαν το πρόβλημα της ανεξέλεγκτης εγκληματικότητας στην ευρύτερη περιοχή που υφίστανται οι δημότες του Δήμου Δυτικής Αχαΐας. Ειδικότερα το μέγα πρόβλημα των ναρκωτικών, τις δεκάδες κλοπές αρδευτικών αντλιοστασίων αγροτών (πομώνες - υποβρύχια) από ευπαθείς, τις ληστείες και κακοποιήσεις γερόντων συμπολιτών μας και την ανεξέλεγκτη παραβατικότητα των Ρομά στο γκέτο της Κ Αχαΐας και στα Σαγέικα όπου και κλείνουν δημόσιους δρόμους για την τέλεση υποτιθέμενων γάμων  με το έτσι θέλω και  την ανοχή – υποστήριξη της δημοτικής αρχής.
Ετέθη δε και το θέμα των παράνομων λαθρομεταναστών που έχουν κατακλύσει την περιοχή μας . Οι βουλευτές τέλος ζήτησαν από τον Υποδιευθυντή του τμήματος κατάσταση με όλα τα περιστατικά που αφορούν Ρομά και λαθροεποίκους τα οποία έχουν καταγραφεί στο βιβλίο συμβάντων του τμήματος τα τελευταία δύο χρόνια.
  Επίσκεψη έγινε και στο κτίριο της  Πολεοδομίας του δήμου, όπου σε συνάντηση με την διευθύντρια κα. Σ. Φελούκα, της έθεσαν το πρόβλημα των πολεοδομικών αυθαιρεσιών σε κτίρια των Ρομά. Οι κ. κ. βουλευτές κατέθεσαν γραπτή καταγγελία για άμεσο έλεγχο πολεοδομικών αυθαιρεσιών σε συγκεκριμένη οικοδομή-τέρας που βρίσκεται στη συμβολή των οδών 25ης Μαρτίου και 28ης Οκτωβρίου στη Κ.Αχαΐα. Διεμήνυσαν δε ότι θα έχουμε και συνέχεια, ξεκαθαρίζοντας ότι θα ελεγχθούν και άλλα ακίνητα που ανήκουν σε Ρομά  ως προς την νομιμότητά τους και το όλο θέμα θα τύχη και της προσοχής του κοινοβουλίου . 
  Η επίσκεψη έκλεισε με σύσκεψη των κ.κ. βουλευτών με τα τοπικά στελέχη  με θέμα τη χάραξη πολιτικής έναντι της παραβατικότητας των Ρομά και των λαθρομεταναστών. Επίσης, συζητήθηκε εκτενώς η ανυπαρξία και η ανοχή της Δημοτικής αρχής και του κράτους διαχρονικά στα ποιο πάνω ζητήματα..
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΒΡΟΜΊΣΕΙ  Ο ΤΟΠΟΣ ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ !!!