Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Πάτρα: «Κάποιος να μαζέψει επιτέλους αυτούς τους αλλοδαπούς»

Άλλη μια μαρτυρία εγκληματικότητας αλλοδαπών χθες από την Πάτρα, ευτυχώς με αίσιο τέλος. Σύμφωνα με μήνυμα αναγνώστη στο blog “Troktiko”, έγινε απόπειρα διάρρηξης αυτοκινήτου από αλλοδαπούς (πιθανότατα Αφγανούς λαθρομετανάστες) στην περιοχή της πλατείας Νόρμαν. Κάτι τέτοιο αναπαράγεται από το εν λόγω αστικό μέσο, ως κάτι αξιομνημόνευτο, διότι πολύ απλά δε γνωρίζουν την κατάσταση που επικρατεί στην Πάτρα εδώ και χρόνια. Οι λαθρομετανάστες μπορεί να μεταφέρθηκαν στα περίχωρα της πόλης, για να μπορούν να πίνουν οι «φιλήσυχοι νοικοκυραίοι» πιο ήσυχα τον καφέ τους στη μαρίνα και το κέντρο, αλλά τα προβλήματα που προκαλούν παρέμειναν. Ιδιαίτερα στις περιοχές κοντά στο λιμάνι, σημειώνονται καθημερινά περιπτώσεις παραβατικότητας λαθρομεταναστών, από απλή παρενόχληση των γυναικών που θα έχουν την ατυχία να περπατάνε μόνες τους μέχρι διαρρήξεις και απόπειρες βιασμών. Συγκεκριμένα τέτοιες είχαμε δύο, πριν μερικούς μήνες, στο ίδιο σχεδόν μέρος!

Η κατάσταση, θα επιδεινώνεται όχι μόνο στην Πάτρα, αλλά και στην πατρίδα μας γενικότερα, όσο δεν αντιμετωπίζεται με ουσιαστικούς τρόπους, δηλαδή κλείσιμο των συνόρων και απέλαση όλων των παρανόμων. Δυστυχώς, οι Πατρινοί εφησυχάστηκαν με την - προσωρινή όπως είχαμε προβλέψει - μεταφορά των Αφγανών σε άλλες πόλεις και την κατεδάφιση του καταυλισμού τους. Πίστεψαν πως εάν πετάξουν τα «σκουπίδια» τους, στην αυλή του γείτονα, η μυρωδιά δεν θα έρχεται στη δική τους. Τελικά, δεν επέστρεψε μόνο η μυρωδιά, αλλά και τα «σκουπίδια» (μεταφορικά πάντα μιλώντας, δεν έχουμε προσωπικό πρόβλημα με τους λαθρομετανάστες).
Ακολουθεί η μαρτυρία του γεγονότος, από κάτοικο της περιοχής:
Κλικ για περισσότερα
"Σήμερα το βράδυ λίγο μετά τις 3 σε κεντρική συνοικία της πάτρας και συγκεκριμένα κοντά στη πλατεία Νόρμαν είχαμε περιστατικό διάρρηξης αυτοκινήτου από,...σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, αλλοδαπούς μετανάστες..ευτυχώς κάποιος περίοικος ειδοποίησε εγκαίρως την αστυνομία η οποία κατέφτασε σε 5 λεπτά με 4 περιπολικά (!) και συνέλαβε τους επίδοξους διαρρήκτες που προσπάθησουν να διαφύγουν τρέχοντας αλλά δεν πρόλαβαν..
Όλη η γειτονιά σηκώθηκε στο πόδι και όλοι ανησυχούσαν γιατί μπορεί αύριο να είναι το δικό τους αυτοκίνητο στη θέση αυτή και να μη βρεθεί κάποιος συνειδητοποιημένος πολίτης να ειδοποιήσει την αστυνομία.Δεν πάει άλλο η κατάσταση φοβόμαστε να παρκάρουμε τα αυτοκίνητα μας στη γύρω περιοχή που είναι τόπος συγκέντρωσης λαθρομεταναστών καθώς είναι δίπλα στο λιμάνι..
Πρέπει να αναγκαστούμε να δίνουμε τα μαλλιά του κεφαλιού μας σε ιδιωτικά παρκινγκ για να είμαστε ασφαλείς ρε παιδιά η να χαλάσουμε μια περιουσία σε συναγερμούς,ασφάλειες κλοπής κλπ?Πολλοί απ τους κατοίκους έχουν χάσει τον ύπνο τους απ το άγχος! κάποιος να μαζέψει επιτέλους αυτούς τους αλλοδαπούς "ασβούς" που τρυπώνουν στα αυτοκίνητα μας."