Τετάρτη 6 Μαΐου 2009

Δράση στο Πανεπιστήμιο και… αντιδράσεις!

Χθες (Τρίτη 5 Μαΐου) κατά τις βραδινές ώρες, ομάδα συναγωνιστών μετέβηκε στους χώρους του Πανεπιστημίου Πατρών με σκοπό να κάνει μια εικαστική παρέμβαση στο αριστερίστικο αλλά παράλληλα και νεοφιλελεύθερο ακαδημαϊκό κατεστημένο.
Όταν έφτασαν στο χώρο, με έκπληξη, οι συναγωνιστές παρατήρησαν ότι στο κτίριο του βορειότερου αμφιθεάτρου, φοιτητές των ΕΑΑΚ, είχαν αναρτήσει ένα μεγάλο πανό. Δίχως δεύτερη σκέψη το κατεβάσανε και προχώρησαν στην αναγραφή του παρακάτω συνθήματος:

Έπειτα, το επόμενο αμφιθέατρο ευτυχώς δεν είχε κάποιο εμπόδιο, οπότε και οι συναγωνιστές έγραψαν τα ακόλουθα:



Εν τέλει στο τρίτο αμφιθέατρο, βρήκανε ένα πανό της Πανσπουδαστικής Κ.Σ. (ΠΚΣ τουτέστιν η παράταξη της ΚΝΕ στα ΑΕΙ και ΤΕΙ). Γεμάτοι τύψεις για το προηγούμενο πανό των αριστεριστών το οποίο είχανε κατεβάσει αλλά και σεβόμενοι το ωραίο graffiti που βρισκόταν από πίσω, οι συναγωνιστές επέλεξαν αυτή τη φορά να κάνουν μια εικαστική παρέμβαση ΠΑΝΩ στο πανό της ΚΝΕ, αφού έτσι και αλλιώς δε διαφωνούμε με αυτό που γράφει («Αποδυναμώνουμε τα κόμματα του Ευρωμονόδρομου – Μαυρίζουμε τις παρατάξεις των κολλεγίων και της εμπορευματοποίησης»). Έτσι, έσβησαν το μέρος που υποδήλωνε τον αρχικό πολιτικό φορέα και ζωγράφισαν τα σύμβολα του μόνου εθνικιστικού φορέα στη χώρα μας καθώς και το όνομά του, δηλαδή «Χρυσή Αυγή». Εάν λοιπόν συνδυαστεί με τα υπόλοιπα, ως Πυρήνας Πάτρας, προτείνουμε στις προσεχείς φοιτητικές εκλογές (13 Μαΐου) να ψηφίσει ο κόσμος Χρυσή Αυγή, σημειώνοντας στο «λευκό ψηφοδέλτιο» την ονομασία του Λαϊκού Συνδέσμου και από κάτω ένα μαίανδρο. Εάν δεν το εκλάβουν ως έγκυρο, λίγο μας ανησυχεί. Έτσι και αλλιώς τόσα χρόνια που βγαίνουν οι ίδιοι και οι ίδιοι έχει αλλάξει τίποτα; Οφείλουμε πάντως να αναφέρουμε, πως τηρώντας όλους τους κανόνες δεοντολογίας, δε σβήστηκε το όμορφο λουλουδάκι το οποίο είχαν φτιάξει τα παιδιά της ΚΝΕ. Ακολουθεί ενδεικτική φωτογραφία:


Μας απορεί και θλίβει το γεγονός, ότι τις μεσημεριανές ώρες, κατέβασαν το «μεταλλαγμένο» πανό και εξέδωσαν ανακοίνωση – καταγγελία, στην οποία μας συμπεριλαμβάνουν στις «προβοκατόρικες ενέργειες εναντίον τους», οι οποίες υποτίθεται πως έχουν γίνει τον τελευταίο καιρό!


Εμείς να ξεκαθαρίσουμε ότι, προφανώς, δεν έχουμε καμία σχέση με τα υπόλοιπα γεγονότα που αναφέρονται στην ανακοίνωση και εάν θέλουν πράγματι να μάθουν ποιοι προέβησαν στις υπόλοιπες «προβοκατόρικες ενέργειες», ας ψάξουν στα άτομα από τα «διπλανά τραπεζάκια», με τα οποία πίνουν καφέδες, τα λένε στις Γενικές Συνελεύσεις και τα Διοικητικά Συμβούλια των Φοιτητικών Συλλόγων, ενώ μάλιστα εσχάτως πηγαίνουν και… στα μπουζούκια μαζί! Παρακάτω μπορείτε να δείτε τη σχετική καταγγελία η οποία μοιραζόταν σήμερα στους χώρους του ΑΕΙ:


Παράλληλα με τα παραπάνω γράφτηκαν και άλλα συνθήματα μερικά εκ των οποίων τα παραθέτουμε εδώ: