Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

Δελτίο Τύπου Χρυσής Αυγής Αχαΐας - Θέση της Χρυσής Αυγής για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Με αφορμή την ιερή ημέρα των Καλαβρύτων, ο Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή Αχαΐας προχώρησε σε μια λιτή  ανακοίνωση:

Η Χρυσή Αυγή τιμά κάθε Έλληνα πεσόντα ο οποίος πρόσφερε ως θυσία, στον βωμό του ελληνισμού, την ίδια του την βιολογική ύπαρξη. Αυτός με μια λέξη αναφέρεται στα ιστορικά βιβλία και χαράζεται στις συνειδήσεις μας, ως δίδαγμα για τους επερχόμενους αγώνες. Είναι ο Ήρωας.

Το κίνημα των Ελλήνων εθνικιστών αγωνίζεται τόσο εντός Ελλάδας όσο και εκτός για την διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων. Ως πρωτοπόροι αυτού του αγώνα θα δώσουμε την μάχη ώστε ο πόνος των συγγενών των θυμάτων να λυτρωθεί άμεσα.


Ο βουλευτής Β΄ Αθηνών Ηλίας Παναγιώταρος τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής για την επανασύσταση της επιτροπής για την διεκδίκηση των Γερμανικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου.
Αρχικά, αναφέρθηκε στην επαναλαμβανόμενη απαγόρευση του εισαγγελέα φυλακών Κορυδαλλού να δώσει άδεια στους παράνομα προφυλακισμένους βουλευτές της Χρυσής Αυγής να προσέλθουν στην Βουλή και να ασκήσουν τα κοινοβουλευτικά του καθήκοντα. Μια παράνομη απόφαση που καταλύει το Σύνταγμα, το Πολίτευμα και την Λαϊκή Κυριαρχία, καθώς παρακωλύει την εύρυθμη λειτουργία του Κοινοβουλίου.
Εν συνεχεία τόνισε ότι πάγια θέση της Χρυσής Αυγής είναι η διεκδίκηση των πολεμικών αποζημιώσεων και η εγγραφή του κατοχικού δανείου στον προϋπολογισμό. Προς τούτο η πρώτη ενέργεια του Λαϊκού Συνδέσμου στη Βουλή ήταν να δώσει σχετική συνέντευξη Τύπου με ομιλητή τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Συναγωνιστή Χρήστο Παππά.
Τα πιόνια ενός φαύλου καθεστώτος, οι ίδιοι άνθρωποι που είναι σήμερα τσιράκια των διεθνών τοκογλύφων, είναι αυτοί που ολιγώρησαν και δεν έκαναν καμμία ενέργεια για την δίκαιη απαίτηση των ελληνικών διεκδικήσεων. Το κατοχικό δάνειο με την πλέον εμπεριστατωμένη μελέτη που υπάρχει ξεπερνά τα 500 δισεκατομμύρια ευρώ.
Η Χρυσή Αυγή θα συμμετέχει στην επιτροπή και θα στηρίξει τις ελληνικές διεκδικήσεις με την ελπίδα ότι η παρούσα επιτροπή θα λειτουργήσει ταχύτερα και πιο αποτελεσματικά.