Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Αποκάλυψη-ΒΟΜΒΑ: Η ψοφοδεξιά μεθόδευσε, ώστε να μην εκλεγεί χριστιανός βουλευτής στην Ροδόπη

Πολλές συζητήσεις γίνονται τις τελευταίες ημέρες για την μη εκλογή χριστιανού βουλευτή στην Ροδόπη. Ορισμένοι, μάλιστα, νεοδημοκράτες κουνάνε επιδεικτικά το δάχτυλό τους, πουλώντας «πατριωτιλίκι» εκ του ασφαλούς, και λέγοντας πόσο επιζήμιο ήταν για την Πατρίδα το γεγονός ότι δεν εκλέχθηκε ο δικός τους υποψήφιος Ευριπίδης Στυλιανίδης.


 Στα «Επίκαιρα» της Πέμπτης υπάρχει ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο του Μανώλη Κοττάκη, ο οποίος υπό τον τίτλο «Πώς έμεινε η Ροδόπη χωρίς χριστιανό βουλευτή», γράφει μεταξύ άλλων, και τα εξής:

«Όπως αποκαλύπτουμε σήμερα, κορυφαίος πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας συναντήθηκε στην Αθήνα λίγο πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου με τον γιο του εξτρεμιστή πρώην ανεξάρτητου βουλευτή Σαδίκ Λεβέντ προκειμένου να περιληφθεί στο τοπικό «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο. Εκείνος αρνήθηκε μεν σε πρώτη φάση για οικογενειακούς λόγους αλλά συνέβη το εξής εκπληκτικό: ο πρώην βουλευτής της ΝΔ και έχων άριστες σχέσεις με κορυφαία στελέχη της Κεντροδεξιάς Αχμέτ Ιλχάν, ο οποίος είχε κατεβεί με τη Δημοκρατική Συμμαχία και τη Δημοκρατική Αριστερά στις διπλές εκλογές του 2012, περιελήφθη αίφνης στις λίστες του φιλελεύθερου Ποταμιού. Στις ίδιες λίστες βρήκε στέγη και χριστιανός επιτυχημένος τοπικός επιχειρηματίας, ο οποίος συνεργάζεται και κάνει δουλειές με την εταιρεία του Σαδίκ Λεβέντ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την εκτίναξη των ποσοστών του Ποταμιού λόγω εισροής μειονοτικών ψήφων αλλά και χριστιανικών, καθώς οι σχέσεις εξάρτησης επιχειρηματιών-εργαζομένων ψηφοφόρων είναι ισχυρές στις τοπικές κοινωνίες».

Και το άρθρο καταλήγει ως εξής:
«Κάποιοι στα πέριξ της οδού Ρηγίλλης όπου βρίσκεται η τουρκική πρεσβεία – και όχι μόνο – δεν μπορούσαν να κρύψουν τη χαρά τους το πρωί της Δευτέρας. Μπορεί μια ολόκληρη περιοχή να μπήκε σε κίνδυνο, αλλά τι σημασία έχει αυτό; Σημασία έχει ότι εξουδετερώθηκε ένας δύσκολος εσωκομματικός αντίπαλος…».

Αυτό, λοιπόν, το οποίο διαπιστώνουμε είναι ότι πρώην υπουργός της ΝΔ (ποιος να είναι άραγε;) βολιδοσκόπησε για υποψήφιο έναν φανατικό εξτρεμιστή, τον γιο του Σαδίκ, μόνο και μόνο για τα ψηφαλάκια. Επίσης, για τους δικούς τους εσωκομματικούς λόγους, επιδίωξαν την μη εκλογή του Στυλιανίδη.

Ας μην βγαίνουν, επομένως, τα διάφορα άμεσα και έμμεσα παπαγαλάκια της ΝΔ και χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για την μη εκλογή χριστιανού βουλευτή στην Ροδόπη, υποστηρίζοντας με θράσος ότι η μη ψήφος στον Στυλιανίδη της ΝΔ ήταν «εθνικό έγκλημα».
Οι ίδιοι ευθύνονται για την μη εκλογή του, πολύ περισσότερο δε, ήσαν έτοιμοι να κατεβάσουν ως υποψήφιο βουλευτή (και φυσικά να βγει) τον εκλεκτό από το τουρκικό προξενείο γιο του Σαδίκ. Εκτός, λοιπόν, από την απορία το ποιος είναι ο υπουργός της ΝΔ που συναντήθηκε με τον Λεβέντ Σαδίκ (μια συνάντηση, η οποία έγινε φυσικά με την έγκριση του ίδιου του Σαμαρά) αυτό που βγαίνει ως συμπέρασμα είναι ότι η ΝΔ είναι ένα εθνικά επικίνδυνο κόμμα, το οποίο νοιάζεται μόνο για τα στενά συντηρητικά του συμφέροντα.

Γιώργος Μάστορας