Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Έκλεισε ο καταυλισμός των "ρομά" στην Εγλυκάδα μετά από αλλεπάλληλες ερωτήσεις της Χρυσής Αυγής

Η κοινοβουλευτική ομάδα του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή, συνεπής στην  υποχρέωση του κοινοβουλευτικού ελέγχου, καταθέτει καθημερινά σειρά ερωτήσεων που θίγουν πάσης φύσεως  προβλήματα του κρατικού μηχανισμού.

Εκατοντάδες όμως, ερωτήσεων παραμένουν αναπάντητες, καθώς οι αντίστοιχοι Υπουργοί δεν δέχονται τον κοινοβουλευτικό έλεγχο από τους βουλευτές της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ με το αιτιολογικό πως ( ακριβής διατύπωση):  « η κοινοβουλευτική ομάδα της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ είναι υπόδικη και ως εκ τούτου ο κοινοβουλευτικός έλεγχος αυτής αντίκειται στα συνταγματικά και κοινοβουλευτικά θέσμια».

Πριν από μερικές ημέρες  οι Υπουργοί : Προστασίας του Πολίτη και Εσωτερικών μετά από σειρά ερωτήσεων του Βουλευτή Αχαΐας  του Λαϊκού Συνδέσμου ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ    Μιχάλη Αρβανίτη,  για το σοβαρότατο και χρόνιο πρόβλημα του καταυλισμού των ρομά στην Εγλυκάδα, απάντησαν.

Μια εβδομάδα μετά την υπουργική απάντηση και τις αντίστοιχες ενέργειες,  ο καταυλισμός που αποτελούσε πυρήνα εγκληματικότητας, (διακίνηση ναρκωτικών, κλοπές, φθορές , επαιτεία),  εκκενώθηκε.