Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Διάγγελμα Αρχηγού Χρυσής Αυγής για το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα

Ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος στο διάγγελμά του προς τον ελληνικό λαό τόνισε: ΟΧΙ στο Μνημόνιο των τοκογλύφων - ΟΧΙ στο αριστερό Μνημόνιο του Τσίπρα!

Ακολουθεί απομαγνητοφωνημένο το διάγγελμα του Γενικού Γραμματέα του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή:
Ελληνικέ Λαέ, Έλληνες και Ελληνίδες,
Η Χρυσή Αυγή συμπαρίσταται ολόθερμα στον δοκιμαζόμενο σήμερα Λαό, ο οποίος περιμένει στις ουρές των τραπεζών και των καταστημάτων τροφίμων. Ζούμε μια απαράδεκτη κατάσταση, για την οποία ευθύνη ασφαλώς έχει και η κυβέρνηση.
Η θέση της Χρυσής Αυγής είναι απλή και ξεκάθαρη. Δεν ανήκει στον κώδικα αξιών και στην ηθική των Εθνικιστών ο πολιτικός σαλτιμπαγκισμός.
Λέμε ΟΧΙ στο δημοψήφισμα σχετικά με την πρόταση των Ευρωπαίων, την πρόταση Γιούνγκερ, όπως λέμε ΟΧΙ επίσης  και στην πρόταση της κυβερνήσεως, την πρόταση Τσίπρα, την οποία θεωρούμε ένα νέο Μνημόνιο.
Το τι θα συμβεί στην χώρα μας ήταν για εμάς γνωστό και χαρακτηριστικά θα σας αναφέρω τι είπα στην Βουλή των Ελλήνων, στην ομιλία μου, το Σάββατο 27 Ιουνίου του 2015, στην σχετική συζήτηση. Σας διαβάζω αυτολεξεί από τα Πρακτικά της Βουλής: «Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ζούμε πραγματικά στιγμές παράξενες και να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Ναι, υπάρχουν οι ουρές πίσω από τα ΑΤΜ, αυτό είναι ένα γεγονός, όπως είναι γεγονός επίσης ότι την περασμένη εβδομάδα, από ημέρα Δευτέρα, είχαν σπάσει τα τηλέφωνα σε ολόκληρη την Ελλάδα και στην Αθήνα ιδιαιτέρως, που τους έλεγαν: "Βγάλτε τα χρήματά σας από την τράπεζα γιατί οι τράπεζες θα κλείσουν". Δεν το ξέρατε; Όλοι το ξέρατε. Ποιες υπόγειες δυνάμεις κινούνται, λοιπόν, σε αυτόν τον τόπο; Ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο; Είστε σίγουροι ότι κυβερνάτε αυτόν τον τόπο;».
Αυτά είπα στην Βουλή το Σάββατο και κανείς δεν άκουσε το μήνυμα αυτό αγωνίας, το οποίο υπήρχε προς τον Ελληνικό Λαό αλλά και προς τους κυβερνώντες. Η Χρυσή Αυγή είναι αυτονόητο ότι θα πει ΟΧΙ στο δημοψήφισμα διότι η πρόταση αυτή των λεγομένων Ευρωπαίων εταίρων, για μας των διεθνών τοκογλύφων, είναι μία πρόταση, η οποία θα υποδουλώσει οικονομικά την Πατρίδα μας, θα βυθίσει την οικονομία μας σε ύφεση και είναι γνωστό, εξάλλου, ότι όπως το 2010 είπαμε ΟΧΙ στο Μνημόνιο, το ίδιο θα πούμε και το 2015. Αν χρειαστεί, το ίδιο θα πούμε και το 2020 και το 2025, γιατί για εμάς τους Εθνικιστές η εκχώρηση της Εθνικής Κυριαρχίας και η υπαγωγή της Πατρίδας μας στο αγγλικό δίκαιο, που σημαίνει δήμευση κάθε εθνικής περιουσίας, είναι απαράδεκτη. Είναι τίποτε άλλο από την μετατροπή της Χώρας μας σε μια αποικία χρέους.
Οι ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ τεράστιες, τεράστιες και για την ανευθυνότητα, την οποία έδειξε διενεργώντας αυτό το δημοψήφισμα χωρίς να έχει εξασφαλίσει την ρευστότητα στο τραπεζικό σύστημα. Τεράστιες οι ευθύνες, επίσης, και στο πολιτικό σύστημα εν γένει γιατί ό,τι πληρώνουμε σήμερα, η κατάσταση η τραγική των τελευταίων ημερών, δεν είναι αποτέλεσμα της εξαγγελίας του δημοψηφίσματος αλλά μίας ένοχης πολιτικής 40 ολόκληρων χρόνων, μίας πολιτικής σπατάλης, μίζας και ρεμούλας.
Οι ευθύνες του Σαμαρά, του Βενιζέλου και αυτών οι οποίοι κυβέρνησαν στα πέντε χρόνια του Μνημονίου, είναι τεράστιες. Από αυτούς ξεκίνησε το κακό, το οποίο συνεχίζεται και ασφαλώς είναι οι πλέον ακατάλληλοι σήμερα για να δίνουν μαθήματα στον Ελληνικό Λαό. Όμως, από την πλευρά της Ευρώπης, από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, το να διακόψουν την ρευστότητα στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα αποτελεί ένα πισώπλατο μαχαίρωμα, όχι μόνον εναντίον της κυβερνήσεως του Αλέξη Τσίπρα αλλά και εναντίον ολοκλήρου του Ελληνικού Έθνους. Δεν έκαναν τίποτε διαφορετικό στο τραπεζικό σύστημα της χώρας και οι Γερμανοί το 1941, όταν κατέκτησαν την Χώρα μας. Δεν χτυπούν, λοιπόν, μόνο την κυβέρνηση αυτοί που έχουν δημιουργήσει την απαράδεκτη σημερινή κατάσταση με τις ουρές στις τράπεζες και στα καταστήματα τροφίμων. Χτυπούν αυτήν την ίδια την Ελλάδα.
Και είναι πραγματικά θλιβερό να βλέπεις ανθρώπους με μεγάλη ενοχή για το σημερινό κατάντημα, όπως ο πρώην πρωθυπουργός κ. Σημίτης, ο οποίος μας έβαλε με τεχνάσματα, με πλαστά στοιχεία στο ευρώ, σήμερα να είναι υπέρ του «ναι». Μας προκαλεί εντύπωση να βλέπουμε ανθρώπους με δεδομένη μνημονιακή πεποίθηση, όπως ο κ. Μπουτάρης και ο κ. Καμίνης να είναι και αυτοί υπέρμαχοι του «ναι». Επίσης, η όλη τακτική των μεγάλων καναλιών της διαπλοκής, οι οποίοι προπαγανδίζουν από το πρωί έως το βράδυ μέσα σε ένα κλίμα τρομολαγνείας, μας δείχνει τον σωστό δρόμο, μας δείχνει ότι πρέπει να είμαστε στην αντίπερα όχθη.
Έλληνες και Ελληνίδες, Ελληνικέ Λαέ,
Η Χρυσή Αυγή θα πει ΟΧΙ, θα πει ΟΧΙ στην εθνική υποταγή, θα πει ΟΧΙ στο Μνημόνιο, θα πει ΟΧΙ στην πρόταση Γιούνγκερ. Όμως, αυτό που προέχει, αυτό που είναι πάνω από όλα, είναι ο Ελληνικός Λαός, μετά το δημοψήφισμα της Κυριακής, να παραμείνει ενωμένος. Η εθνική ενότητα είναι πάνω από όλα στις δύσκολες ημέρες, οι οποίες έρχονται. Σας καλώ όλους να έχετε μέσα σας βαθειά την πεποίθηση αυτής της εθνικής ενότητος και να την διαφυλάξετε ως κόρη οφθαλμού, γιατί μόνο αυτό μπορεί να σώσει την Ελλάδα, μόνον οι Έλληνες μπορούν να σώσουν την Ελλάδα.
Αυτό ας μας γίνει πεποίθηση και από εκεί και πέρα ο Θεός της Ελλάδος ας βοηθήσει το Έθνος μας να βγει από αυτή την δύσκολη περίσταση. Το «ναι» στο δημοψήφισμα θα είναι στην πραγματικότητα ένα «ναι» στην εθελοδουλεία, ένα «ναι» στο να βρεθεί η Πατρίδα μας στο έλεος του ξένου τοκογλυφικού κεφαλαίου.
Το ΟΧΙ θα είναι ένα ΟΧΙ στο Μνημόνιο και εις ό,τι αφορά την Χρυσή Αυγή θα είναι ΟΧΙ στην πρόταση Γιούνγκερ, αλλά όχι και στην προχειρότητα του ΣΥΡΙΖΑ, στην ανευθυνότητά του αλλά και στην πρότασή του, η οποία αποτελεί ένα νέο Μνημόνιο.