Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Μ. Αρβανίτης: Να σταματήσουν οι εκδικητικές πολιτικές προς τους Έλληνες παραγωγούς - ΒΙΝΤΕΟ


Ο συναγωνιστής και βουλευτής Αχαΐας, Μιχάλης Αρβανίτης με επίκαιρη ερώτηση στον αρμόδιο υπουργό έθεσε το θέμα των εκδικητικών προστίμων στους Έλληνες παραγωγούς.
Αρχικά αναφέρθηκε στην σημασία της άμεσης στήριξης του πρωτογενούς τομέα παραγωγής, ζήτημα σημαντικότατο, το οποίο η Χρυσή Αυγή έχει επισημάνει από την μέρα που εισήλθε στο κοινοβούλιο.

Εν συνεχεία, παρουσίασε το πρόβλημα των φρουτοπαραγωγών του νομού Αχαΐας, οι οποίοι βρίσκονται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, γιατί αδυνατούν να διαθέσουν την παραγωγή τους. Μάλιστα τα προϊόντα κινδυνεύουν να σαπίσουν πάνω στα δέντρα, διότι οι φρουτέμποροι δεν μεταβαίνουν στα κτήματά τους να τα παραλάβουν και οι Δήμοι δεν τους χορηγούν Σημείωμα Παραγωγού, ώστε να μπορέσουν να τα διαθέσουν είτε στις λαϊκές αγορές είτε στους δρόμους με τα αγροτικά τους.
Παράλληλα το κράτος εκδικείται με εξοντωτικά πρόστιμα, όσους προσπαθούν να τα διαθέσουν στους δρόμους και στις πλατείες.
Σημείωσε πως η αυτάρκεια στην πρωτογενή παραγωγή, είναι θέμα εθνικής ασφαλείας διότι δεν γνωρίζουμε τις προθέσεις των δανειστών και τον γειτόνων της χώρας μας. Κλείνοντας, κατήγγειλε τις πρακτικές της προηγούμενης συγκυβερνήσεως η οποία δεν έκανε τίποτα απολύτως για την πρωτογενή παραγωγή αλλά ασχολήθηκε μόνο με το πώς θα αρπάζει τα χρήματα των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων για να πληρώνει τους τοκογλύφους, ενώ παράλληλα προσπαθούσε να εξοντώσει με παράνομους τρόπους την τρίτη πολιτική δύναμη της χώρας, την Χρυσή Αυγή.