Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Εφημερίδα «Δημοκρατία»: Η κυβέρνηση Σαμαρά προσπάθησε να εξουδετερώσει τη Χρυσή Αυγή με μεθοδεύσεις δικαστικής παράγκας

Άρθρο του Γιώργου Χαρβαλιά για τις αντισυνταγματικές και αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις εναντίον της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ φιλοξενεί η σημερινή εφημερίδα «Δημοκρατία».
Κάτω από τον τίτλο «Έχει δίκιο» δημοσιεύονται, μεταξύ των άλλων, και τα εξής:
«Δυσκολεύτηκα ομολογουμένως να καταλάβω την έμμεση αποστασιοποίηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου, που θεώρησαν ότι, επειδή θέλησε να αποκαταστήσει τη συνταγματική τάξη στη λειτουργία του Κοινοβουλίου, “έκλεισε το μάτι” στη Χρ. Αυγή! Η τοποθέτηση της προέδρου της Βουλής έγινε επί της αρχής και όχι επί συγκεκριμένου. Έχω την εντύπωση μάλιστα ότι η κυρία Κωνσταντοπούλου, εκ της ιδιοσυγκρασίας της και μόνο, θα έβαζε τα πράγματα στη θέση τους, είτε επρόκειτο για εκλεγμένους κομμουνιστές είτε για εκλεγμένους… σαϊντελόγους. Η έμφαση πέφτει στο επίθετο “εκλεγμένος” και όχι στο ουσιαστικό που ακολουθεί. Και υπό αυτήν την έννοια η προσέγγιση της προέδρου της Βουλής είναι εξόχως δημοκρατική. Και αριστερή. Τουλάχιστον από τη σκοπιά της ισονομίας…»…
«Η προφυλάκιση όμως των βουλευτών της έγινε πρωτίστως προς εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπιμοτήτων και ειδικά σε κάποιες συγκεκριμένες περιπτώσεις, όπως του Κασιδιάρη, επιβλήθηκε κατά παράβαση στοιχειωδών κανόνων ποινικής δικονομίας»
«Το να μην παρίστανται όμως στις συνεδριάσεις του Κοινοβουλίου εκπρόσωποι του τρίτου σε δύναμη πολιτικού κόμματος, που έχει επιδοκιμαστεί σε διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις από μισό εκατομμύριο Έλληνες, είναι φαινόμενο πρωτοφανές και παράδοξο, στον βαθμό που δεν τους έχει επιβληθεί τελεσίδικα στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων τους. Είναι ηλίου φαεινότερον ότι η προηγούμενη κυβέρνηση προσπάθησε να εξουδετερώσει τη Χρυσή Αυγή με μεθοδεύσεις δικαστικής παράγκας. Κι ας μην εξεγείρονται οι σύντροφοι της Ζωής, γιατί στη θέση των χρυσαυγιτών θα μπορούσε εύκολα να έχουν βρεθεί πολίτες εντελώς άσχετοι με ακροδεξιά “πιστεύω”».
Ποια είναι τα συμπεράσματα που βγαίνουν, όπως παραδέχεται η ίδια η εφημερίδα;
α) Ότι η παρουσία των Βουλευτών της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ στο Κοινοβούλιο είναι επιβεβλημένη δημοκρατικά.
β) Η προφυλάκιση των Βουλευτών της έγινε «προς εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπιμοτήτων».
γ) Είναι απαράδεκτο να μην μπορούν να ασκήσουν τα δικαιώματα – καθήκοντά τους οι εκλεγμένοι από τον Ελληνικό Λαό Βουλευτές του Τρίτου σε εκλογική απήχηση Κόμματος του Κοινοβουλίου.
δ) «Η προηγούμενη κυβέρνηση προσπάθησε να εξουδετερώσει τη Χρυσή Αυγή με μεθοδεύσεις δικαστικής παράγκας».
Όταν μια τέτοια παραδοχή γίνεται από μια εφημερίδα, η οποία ανήκει παραδοσιακά στη Ν.Δ, τότε είναι αυτονόητο το μέγεθος της σκευωρίας, όπως αυτονόητο θα έπρεπε να ήταν και η έρευνα της Δικαιοσύνης για τα έργα και τις ημέρες αυτής της δικαστικής παράγκας που ενορχήστρωσε ο Σαμαράς, που έκλεισε Αθώους Ανθρώπους στις φυλακές, μόνο και μόνο για ψηφοθηρικούς λόγους και κατόπιν εντολών από το εξωτερικό.
Όσο περνάει ο καιρός τόσο περισσότερο θα αποκαλύπτεται το εύρος της πλεκτάνης κατά της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.

Γιώργος Μάστορας