Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Αίγιο: Δελτίο τύπου για τις περικοπές των σταφιδοκαλλιεργητών & ελαιοκαλλιεργητών

Η μνημονιακή πολιτική ΠΑΣΟΚ-ΝΔ αφού αφαίμαξε τους Έλληνες αγρότες με την φορομπηχτική πολιτική και το εμπάργκο προς την Ρωσσία, στην συνέχεια κατέστρεψε και την ελληνική αγροτική παραγωγή. Την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμευόταν προεκλογικά ότι θα δώσει ώθηση στους Έλληνες αγρότες και  θα ενισχύσει την πρωτογενή παραγωγή της χώρας. Η μείωση  κατά 40% της μοναδιαίας αξίας δικαιωμάτων ενίσχυσης των αγροτών, μας βρίσκει αντίθετους διότι υποβαθμίζεται η τοπική παραγωγή και κατά συνέπεια  η ανάπτυξη διαφόρων περιοχών. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει με σταδιακά βήματα την μνημονιακή πολιτική  ΠΑΣΟΚ-ΝΔ  απλά με διαφορετικό λεξιλόγιο. Πάγια θέση του Λαικού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή για τον αγροτικό τομέα είναι:


Επιδότηση της αγροτικής παραγωγής από το ειδικό ταμείο που θα προκύψει από την εκμετάλλευση των ελληνικών υδρογονανθράκων. Έμφαση σε ακριτικές περιοχές και κυρίως στην Θράκη και τις νήσους του Ανατολικού Αιγαίου.
- Διαγραφή χρεών των Ελλήνων αγροτών, κίνηση ανάλογη με αυτή που έπραξε το στρατιωτικό καθεστώς του 1967 και έδωσε νέα ώθηση στην ελληνική αγροτική οικονομία.
-Άμεση σύνδεση αγροτικής παραγωγής και κατανάλωσης. Οριστικό τέλος στην ασυδοσία των μεσαζόντων - αεριτζήδων
-Οργάνωση της παραγωγής σε τοπικό επίπεδο με την υποχρεωτική θέσπιση ομάδων παραγώγων, οι οποίοι θα παράγουν προϊόντα τα οποία ευδοκιμούν στην περιοχή χωρίς την απαίτηση πολλών εισροών. Λόγω μικρού γεωργικού κλήρου αξιοποιούνται καλύτερα μικρές εκτάσεις με παραγωγή προϊόντων με προστιθέμενη αξία, δίνοντας έτσι εργασία σε περισσότερους αγρότες.
-Μητρώο αγροτών, ώστε να προμηθεύονται αφορολόγητο πετρέλαιο ελληνικής παραγωγής καθώς και εφόδια (λιπάσματα και εδαφοβελτιωτικά) από το πλούσιο υπέδαφος της πατρίδας μας χωρίς μεσάζοντες, ώστε να μειωθεί το κόστος παραγωγής. Αξιοποίηση των ορυκτών μας για την παραγωγή βιολογικών λιπασμάτων και εδαφολογική χαρτογράφηση από ελληνικά πανεπιστήμια των γεωργικών περιοχών για την κατάρτιση προγραμμάτων λίπανσης και εφοδίων για φυτοπροστασία.
- Προστασία του ελληνικού περιβάλλοντος από τα φυτοφάρμακα των πολυεθνικών κολοσσών (Monsanto, Dow κλπ): Μεθοδευμένη στροφή στη βιολογική γεωργία με σκοπό την προστασία του ιερού περιβάλλοντος της πατρίδας μας από τα χημικά λιπάσματα των ξένων κολοσσών και την άμεση διακοπή της απώλειας συναλλάγματος.
- Υποχρεωτική καθιέρωση της ανακύκλωσης των υπολειμμάτων της αγροτικής παραγωγής για την παραγωγή βιολογικών λιπασμάτων με στόχο την αειφορία σε εθνικό επίπεδο, δρώντας σε τοπικό επίπεδο.