Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Μ. Αρβανίτης: “Άμεση ανάγκη η Συνταγματική αναθεώρηση”

Ο Συναγωνιστής Μιχάλης Αρβανίτης τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια σχετικά με την επίκαιρη επερώτηση για την Συνταγματική αναθεώρηση.
Συγκεκριμένα, ο βουλευτής Αχαΐας τόνισε ότι όσον αφορά στο εκλογικό σύστημα, η Χρυσή Αυγή πιστεύει ότι πρέπει να είναι αξιοκρατικό και να απηχεί τη βούληση της πλειονοψηφίας του εκλογικού σώματος, να απηχεί τη λαϊκή κυριαρχία. Σχετικά με την χρηματοδότηση των κομμάτων δεν υπάρχει καμία διαφάνεια, την ίδια ώρα που οι Βουλευτές της Χρυσής Αυγής δίνουν την μισή βουλευτική τους αποζημίωση για το κοινωνικό έργο του Κινήματος.
Επιπροσθέτως, μίλησε για την ολοκληρωτική άρση ασυλίας των βουλευτών, καθώς παρά την ιδιότητά τους, δεν παύουν να είναι Έλληνες πολίτες και να είναι υπόλογοι απέναντι στον νόμο. Για τα μέσα ενημερώσεως θα έπρεπε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεοράσεως να συγκροτείται από έναν εν ενεργεία Ανώτατο Δικαστή, από έναν ακαδημαϊκό και έναν άλλον καταξιωμένο πολίτη. Όχι μόνο να επιβάλλονται βαρύτατα πρόστιμα, αλλά αν υποτροπιάζουν τα μέσα ενημερώσεως, να αφαιρείται η άδεια.
Προέχει το συμφέρον του ελληνικού λαού και του έθνους. Όσον αφορά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, πρέπει να εκλέγεται από το λαό. Τέλος, τόνισε ότι η κυβέρνηση επεμβαίνει κατά τρόπο βάναυσο, απαράδεκτο και κάθε άλλο παρά ηθικό στo έργo της Δικαιοσύνης.