Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

Η προδοσία της Ελληνικής ΑΟΖ και των ενεργειακών μας κοιτασμάτων

Η προδοσία της Ελληνικής ΑΟΖ και των ενεργειακών μας κοιτασμάτωνΆρθρο του Ηλία Κασιδιάρη από την εφημερίδα "Χρυσή Αυγή" που κυκλοφορεί την Τετάρτη 6 Αυγούστου
Πως ο Σαμαράς έθαψε μέσα σε δύο χρόνια τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας
Όλη η Ελλάδα θυμάται με οργή τις ψευδείς προεκλογικές εξαγγελίες Σαμαρά δύο χρόνια πριν, όταν με τα περίφημα... «Ζάππεια» θα έλυνε τα οικονομικά μας προβλήματα και θα έδιωχνε το μνημόνιο. Σήμερα με την πάροδο δύο και πλέον ετών οι Έλληνες πολίτες έχουν βιώσει την πιο στυγνή οικονομική εκμετάλλευση από μία κυβέρνηση - ανδρείκελο της γερμανικής τοκογλυφικής ολιγαρχίας. Στην παρούσα ανάλυση θα σταθούμε στην  μεγάλη προδοσία Σαμαρά στο ζήτημα της Ελληνικής ΑΟΖ.

Τον Μάιο του 2012 η ανθελληνική ΝΔ υποσχόταν ότι άμεσα θα ανακηρύξει την ελληνική ΑΟΖ και άφηνε να εννοηθεί ότι θα προβεί στην εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων μας. Τελικά δεν έπραξε το ελάχιστο. Δεν τόλμησε καν να μιλήσει για Ελληνική Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη ο Σαμαράς. Πρόβαλε μόνο το εφεύρημα κάποιας νεφελώδους «ευρωπαϊκής ΑΟΖ», κάνοντας την διεθνή διπλωματία να γελά. Επειδή, όμως, για μία φορά προδότης πάντα προδότης, ο Σαμαράς αθέτησε και αυτή την υπόσχεση του. Όταν ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και ανέλαβε την ελληνική προεδρεία, με την συνέργεια της ανύπαρκτης επιτρόπου, Δαμανάκη, δεν τόλμησε ούτε να ψελλίσει τα συνθήματά του περί «κοινής ευρωπαϊκής ΑΟΖ». Η απόλυτη ανυπαρξία του επέτρεψε στους ευρωπαίους τοκογλύφους να δώσουν νέα χαστούκια στην εξωτερική μας πολιτική. Καμία βοήθεια στα εθνικά μας θέματα. Συστάσεις για παραπομπή των διαφορών μας με την Τουρκία στην Χάγη. Καμία απολύτως αναφορά στην υποχρέωση των τούρκων να αναγνωρίσουν το δίκαιο της θάλασσας. Ούτε λέξη για τις παραβιάσεις των ελληνικών εναέριων συνόρων και τις ιταμές προκλήσεις σε βάρος της Κύπρου. Το σόου Σαμαρά για την ευρωπαϊκή προεδρεία περιέλαβε μόνο χαζοχαρούμενες φωτογραφίσεις στο Ζάππειο, ενώ στο παρασκήνιο τα μείζονα εθνικά ζητήματα της χώρας προδόθηκαν.
Διαβάστε περισσότερα στην εφημερίδα "Χρυσή Αυγή" που κυκλοφορεί...