Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ = ΟΧΛΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟ ΕΙΔΩΛΟ ΤΗΣ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ


Γράφει ο Ν. Εμαννουήλ από Ακράτα:
Το ΄΄ιδανικό΄΄ πολίτευμα όπως υποστηρίζουν, οι θιασώτες του λαϊκισμού, της διαπλοκής και της ΄΄μίζας΄΄ διαπομπεύεται από όλα σχεδόν τα διαχρονικά πνεύματα της αρχαιότητος, την οποία χαρακτηρίζουν διακυβέρνηση που ασκείται από τη μάζα.
Μερικά από τα πλείστα τρωτά σημεία της είναι (σύμφωνα με τον Ισοκράτη και τον Ξενοφώντα), η αλαζονεία, η φαυλότητα, η άγνοια, η ακολασία και οι ταπεινές ορμές του πλήθους, το οποίο συν τοις άλλοις παρασύρεται και συναλλάσεται, με ριψάσπιδες και ψευδοφανείς δημαγωγούς, που οδηγούν έθνη και λαούς στον όλεθρο και κατόπιν τρέπονται σε φυγή, για να αποφύγουν τις συνέπειες των μιασματικών πράξεων τους. Οι δύο αυτοί τιτάνες της διανόησης θεωρούν ιδανικό το πολίτευμα των Τριάκοντα, συνεπικουρούμενοι των ρήσεων προσωκρατικών και Αριστοτέλους, (η δημοκρατία ταυτίζεται με την εξαγορά συνειδήσεων) και (ο λόγος του πολίτη στην δημοκρατία, είναι ανίσχυρος λόγος).


Οι σοσια-ληστές των τελευταίων δεκαετιών και οι επιλήσμονες της ιδεολογίας τους αριστεροί (με δεξιό πορτοφόλι) που τους υποστήριζαν σε κάθε εθνοκτόνο ενέργειά τους, με τον ανεξέλεγκτο δανεισμό και σπατάλη του δημοσίου τομέα, την αφαίμαξη κάθε ταμειακού αποθεματικού, την απομάκρυνση κάθε παραγωγικής σκέψης και διαδικασίας, μετέτρεψαν την πατρίδα μας (με εντολές των διεθνών τοκογλύφων) σε αποικία. Παρουσιάζοντας μας σε όλο τον κόσμο ως παράδειγμα προς αποφυγή, με λιβέλλους, κακόβουλα - προσβλητικά δημοσιεύματα και με κύριο στόχο να μας χρησιμοποιήσουν ως (Remote Control), όπως αναφέρεται εις την βαρβαρική γλώσσα ή με τον όρο (απομακρυσμένος έλεγχος) στην γλώσσα του πνεύματος και των θεών, ώστε να αφαιρέσουν τα εργατικά δικαιώματα και να τρομοκρατήσουν τους εργαζομένους πολίτες της Ευρώπης. 

Μια ηθική, ισχυρή και βιώσιμη κοινωνία, αποτελείται από ανεξάρτητους, δημιουργικούς και σκεπτόμενους πολίτες, κάτι που ελάχιστοι λαοί του κόσμου διαθέτουν σήμερα. Η παγκοσμιοποίηση στραγγαλίζει την διαφορετικότητα, την δημιουργικότητα και τις εθνολογικές ισορροπίες. Οι ΄΄κατευθυνόμενοι΄΄ αριστεροί, του ψεύδους και της παραπληροφόρησης, αγνοούν ή παραγκωνίζουν βασικές αρχές, μιας διαχρονικής και οργανωμένης κοινωνίας, σύμφωνα με το κορυφαίο πνεύμα όλων των εποχών, σε κάθε μήκος και πλάτος της γης. Ο Αριστοτέλης υποστήριξε ότι (η πρόοδος συντελείται προς το ατομικό και όχι προς το κοινωνικό συμφέρον). Αυτό το αξίωμα,  παρέβλεψαν τα καθεστώτα του ΄΄σιδηρούν παραπετάσματος΄΄, με δομές ολιγαρχίας, που σε συνδυασμό με την απύθμενη διαφθορά και αναξιοκρατία, οδήγησαν αυτές τις υπερδυνάμεις, στην αναπόφευκτη κατάρρευση. Ο ίδιος ο Κ. Marx, αλλά και εξέχουσες προσωπικότητες τις Ευρωπαϊκής Αριστεράς, όπως ο E. Berlinguer στην Ιταλία και ο R. Garaudy στην Γαλλία, ομιλούν για εθνική ταυτότητα, αλήθειες που αποκρύπτουν τα απολειφάδια του Στάλιν στην Ελλάδα και οι οποίοι εθελοτυφλώντας στα παραπάνω λεχθέντα του Αριστοτέλους, επιμένουν να θέτουν ως υπέρτατο ιδανικό το κράτος, όπως αναφέρει ο G. Hegel ή την ΄΄νάρκη΄΄ στα θεμέλια του σύγχρονου δυτικού κόσμου, την χίμαιρα που ονομάζεται πολυπολιτισμός.
Μόνο το καινοτόμο, μοναδικό, σπάνιο πνεύμα και ευφυΐα λίγων προσωπικοτήτων, βελτιώνει το βίο της ανθρωπότητας και την εικόνα του πλανήτη.

Από την σύστασή του το πολύπαθο  νεοελληνικό κράτος εφήρμοσε τη Βρετανικού τύπου έμμεση δημοκρατία, όπου τραπεζικό σύστημα, επιχειρηματίες και πολιτικοί
αποτελούν τα συγκοινωνούντα δοχεία, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα οικονομικά τους συμφέροντα. Επίσης θεμελιώνουν ένα φεουδαρχικό – οικογενειακό μόρφωμα με κοινοβουλευτικό μανδύα που λειτουργεί στο διηνεκές. Υπάρχουν πολιτικές δυναστείες στην ελληνική βουλή για 150 και πλέον χρόνια, με την στήριξη φυσικά των ανωτέρω παραγόντων. Οποιαδήποτε διαφορετική άποψη παρουσιαστεί στο ΄΄ναό΄΄ της φαυλοκρατίας, λοιδορείται, διαβάλλεται, απομονώνεται ή φυλακίζεται.  

Ο S. Huntighton αρχές της δεκαετίας του ΄90 διατύπωσε την εκτίμηση του, για το τέλος της κυριαρχίας της Δύσης, την απειλητική ενίσχυση του Ισλάμ και τις πολεμικές συρράξεις που θα ακολουθήσουν. Η θεωρία του δυστυχώς επιβεβαιώνεται στο χώρο της Μ. Ανατολής, στο Ιράκ, το Αφγανιστάν, αλλά και σε διάφορα σημεία
της Αφρικής, και την πατρίδα μας εξαρτώμενη, εξουθενωμένη, ακέφαλη στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων.

Ακράτα 22/8/2014
Νικόλαος Η. Εμμανουήλ  (B.Sc.- M.Sc.)