Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Αιτωλοακαρνανία: Φωτορεπορτάζ από την Τελετή μνήμης στο βάραθρο του Προδρόμου για τα θύματα των κομμουνιστών

Αιτωλοακαρνανία: Φωτορεπορτάζ από την Τελετή μνήμης στο βάραθρο του Προδρόμου για τα θύματα των κομμουνιστώνΗ Χρυσή Αυγή τίμησε τους κατακρημνισθέντες στο βάραθρο της Γρούσπας στον Πρόδρομο Ξηρομέρου. Από νωρίς το Πρωί κλιμάκιο συναγωνιστών παρέστησαν στη Θεία Λειτουργία εις Μνήμη του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού και εν συνεχεία στο υπέρ αναπαύσεως των Ψυχών μνημόσυνο.


Ο συναγωνιστής Δημήτρης Ζευγίτης εκφώνησε σύντομο ιστορικό των Γεγονότων που διαδραματίστηκαν τονίζοντας ότι: "Λαός που ξεχνά την Ιστορία του, είναι αναγκασμένος να την ξαναζήσει".

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων Τιμής από τον Πρόεδρο του Τ.Δ. Προδρόμου.

Εκ μέρους της Χρυσής Αυγής Αιτωλοακαρνανίας ο συναγωνιστής Βαλτογιάννης Διονύσης

Εκ μέρους του Αρχηγού ο συναγωνιστής Μπαρμπαρούσης Κωνσταντίνος.

Η Τελετή έκλεισε με ενός λεπτού σιγή εις Μνήμη των θυμάτων και τον Εθνικό μας Ύμνο σε στάση προσοχής. Το 1944, μετά την αποχώρηση των γερμανικών στρατευμάτων κατοχής, τα αποσπάσματα θανάτου των κομμουνιστών έφερναν κόσμο κάθε ηλικίας από διάφορες και μακρινές περιοχές της χώρας μας, πατριώτες ανεξαρτήτου φύλου και ηλικίας και αφού τους συγκέντρωναν κατά ομάδες δεμένους πισθάγκωνα, τους φρουρούσαν ολημερίς μέχρι την ώρα που θα έδινε σήμα ο «καπετάνιος» των ορδών να ξεκινήσουν να πετούν ένα τα ζωντανά κορμιά που εκλιπαρούσαν για έλεος, μέσα στο απόκοσμο και σκοτεινό βάραθρο.

Οι κραυγές των αθώων θυμάτων καθώς έπεφταν στην τρύπα ζωντανοί δονούσαν την ατμόσφαιρα με την ηχώ μεταφέροντας θανατερή απελπισία και σκοτεινιά προσμονής φρικτού θανάτου στους μελλοθάνατους οι οποίοι εκλιπαρούσαν τα κόκκινα κτήνη για έλεος ενώ αυτοί τους ανταπέδιδαν χλευασμό και περίγελο, λίγες στιγμές πριν τον μαρτυρικό τους θάνατο.
Οι κομμουνιστές χωρίς ίχνος ανθρωπιάς, έριχναν ζωντανούς, άνδρες, νέους και γέρους, γυναίκες και μικρά παιδιά, διαπράττοντας θηριωδίες με εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που θα έκαναν ακόμη και τον «πατερούλη» τους Στάλιν να παγώσει από τρόμο.