Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

Η αιμοσταγής πολιτική ΗΠΑ - Ισραήλ είναι ασύμβατη με την ειρήνη και την συμφιλίωση

Η αιμοσταγής πολιτική ΗΠΑ - Ισραήλ είναι ασύμβατη με την ειρήνη και την συμφιλίωσηΟι ΗΠΑ και το Ισραήλ είναι εταίροι σε μια απόλυτα προστατευτική συμβιωτική σχέση. Ουσιαστικά οι πολιτικές των δυο αυτών χωρών είναι αδιαχώριστες. Το παρελθόν και το παρόν των σχέσεων τους επιβεβαιώνουν πέραν πάσης αμφιβολίας το γεγονός αυτό. Χαρακτηριστικά για αυτή την απόλυτα αδιαχώριστη σχέση τους αναφέρουμε ότι ενώ οι ΗΠΑ μετά την γενική κατακραυγή αναγκάστηκαν να αποδοκιμάσουν το Ισραήλ για την σφαγή Παλαιστινίων παιδιών σε σχολείο της Γάζας, ταυτόχρονα προμήθευσαν τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις με τεράστιες ποσότητες πολεμοφοδίων, πολεμοφόδια με τα οποία το ιουδαϊκό κράτος συνεχίζει να βομβαρδίζει σχολεία και νοσοκομεία στην Παλαιστίνη.

Μια από τις βασικές στρατηγικές των ΗΠΑ και του Ισραήλ στην Μέση Ανατολή είναι η αποτροπή της χειραφέτησης των κρατών αυτής της περιοχής, κράτη τα οποία ελέγχουν τα ενεργειακά αποθέματα και τις ενεργειακές οδούς, ενώ επηρεάζουν ταυτόχρονα και το γεωστρατηγικό υπογάστριο της Ρωσίας. Το Ισραήλ ως κύριος μοχλός αυτής της στρατηγικής μεριμνά για την αποσταθεροποίηση και την αποδυνάμωση αυτών των κρατών της Μέσης Ανατολής. Αν χειραφετηθούν αυτές οι κρατικές οντότητες τότε τόσο το Ισραήλ όσο και οι ΗΠΑ θα χάσουν την εξουσία και την επιρροή τους. Έτσι πάση θυσία και οι δυο είναι αποφασισμένοι να διασφαλίσουν και να επεκτείνουν τα κεκτημένα τους.
Χώρες όπως το Ιράκ, το Αφγανιστάν, η Λιβύη, το Ιράν και η Συρία που τολμούν να ασκήσουν την ανεξαρτησία τους, από οικονομική και στρατιωτική άποψη μέσω συμμαχιών, πρέπει σύμφωνα με την αμερικανοσιωνιστική στρατηγική να καταστραφούν. Στην ίδια κατηγορία εμπίπτει και ο Παλαιστινιακός λαός που προσπαθεί να ασκήσει τα αυτονόητα πολιτικά του δικαιώματα. Η ανεξαρτησία των κρατών και των λαών της Μέσης Ανατολής δεν πρέπει να επιβιώσει ούτε να εξαπλωθεί, ούτε βέβαια να βρει μιμητές ανά τον κόσμο.
Οι ΗΠΑ και το Ισραήλ προς εκπλήρωση αυτού του σκοπού δραστηριοποιούνται με μεθόδους ωμής στρατιωτικής βίας και βάρβαρης οικονομικής λεηλασίας. Τα οικονομικά και επιχειρηματικά τους συμφέροντα και τα μέσα εκμετάλλευσης των επιβάλλονται μέσω απειλών για ενεργοποίηση στρατιωτικής επέμβασης. Το Ισραήλ στην προκειμένη περίπτωση δρα και χρησιμεύει ως ο επαγγελματίας κακοποιός, ως ο μπράβος της νύχτας που εισπράττει το χρήμα προστασίας όταν και όπου απαιτείται.
Το Ισραήλ σε αυτή την συμβιωτική σχέση επιζητά την συνεχή εδαφική του εξάπλωση. Αυτός είναι και ο λόγος των πρόσφατων γεγονότων στην Γάζα. Οι δολοφονίες των Παλαιστινίων σε αυτή την λωρίδα γης είναι η τροφή της ψυχής του Ισραήλ, είναι το αίμα που χρειάζεται για να ζήσει και να γιγαντωθεί.
Η σχέση ΗΠΑ-Ισραήλ δεν έπεσε από τον ουρανό ως μια άλλη ιουδαϊκή εντολή εκ του όρους Σινά. Επίσης αυτή η σχέση δεν είναι παρασιτική για κανένα από τους δυο. Είναι επ’ ωφελεία των δυο, είναι όπως αναφέραμε στην αρχή του κειμένου συμβιωτική. Το συμβιωτικό αιμοσταγές τέρας ΗΠΑ-Ισραήλ θέλει να βλάψει, ουσιαστικά να καταβροχθίσει την Μέση Ανατολή και κατ’ επέκταση την Ανατολική Μεσόγειο. Με ένα αιμοσταγές τέρας δεν μπορεί να υπάρξει «ειρήνη» , «συμφιλίωση» ή οποιαδήποτε «συμμαχία». Οι λέξεις αυτές είναι απλώς σοφιστείες για τις μάζες. Με τα τέρατα μπορεί να υπάρξει μόνο αντίσταση και απελευθέρωση.
Η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί, έχει το σθένος, να αντισταθεί και να απελευθερώσει την Ελλάδα από αυτό το τέρας είναι η Χρυσή Αυγή.
Γ. Λιναρδής


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/h-aimostaghs-politikh-hpa-israhl-einai-asumbath-me-thn-eirhnh-kai-thn-sumfi#ixzz3990E2z00