Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

ΝΕΑ ΔΡΑΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ... ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ...

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αιτωλίας & Ακαρνανίας, κ.κ. Κοσμά, ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Αγρινίου, σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, έχει ξεκινήσει νέα δράση κοινωνικής προσφοράς για την ανακούφιση οικογενειών του Αγρινίου.

Κατά τη διάρκεια της δράσεως, κάθε μήνα από τον Ιούνιο έως και το Δεκέμβριο του 2014, θα διανέμονται πακέτα με τυποποιημένα είδη τροφίμων και είδη προσωπικής υγιεινής, σε 50 οικογένειες με ανήλικα τέκνα και με ετήσιο γενικό φορολογητέο εισόδημα κάτω των 8.000 Ευρώ. Τα πακέτα προσφέρονται από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών και η διανομή τους λαμβάνει χώρα στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού της Ευαγγελιστρίας Αγρινίου (όπου καθημερινώς διανέμονται και τα συσσίτια) ενώ η επιλογή των οικογενειών έχει γίνει βάσει κριτηρίων που θέσπισε η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών.

Κάθε πακέτο περιέχει βασικά είδη διατροφής και προσωπικής υγιεινής για όλη την οικογένεια (ζάχαρη, ρύζι, αλεύρι, μακαρόνια, γάλα, ελαιόλαδο, όσπρια, ντοματοπολτό, πουρέ, τόνο, ζαμπόν, corn flakes, γάλα εβαπορέ, χυμούς, κρέμα αραβοσίτου, μπισκότα, μερέντα, μαρμελάδα, κομπόστα, σαπούνια, οδοντόκρεμα παιδική & ενηλίκων).

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου και οι εθελόντριες που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα Συσσίτια της Ευαγγελιστρίας Αγρινίου, εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες τους στην Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών για την πολύτιμη συμβολή της στο κοινωνικό έργο της τοπικής Εκκλησίας.

Επίσης ανακοινώνεται ότι με την πολύτιμη βοήθεια των 170 εθελοντριών που, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, καθημερινά προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε 287 εγγεγραμμένους αδελφούς μας, η διανομή των Συσσιτίων της Ευαγγελιστρίας Αγρινίου, που διοργανώνονται από την Ενορία Αγίου Δημητρίου Αγρινίου, θα συνεχιστεί κανονικά και τον Αύγουστο (για τυχόν ενίσχυση του έργου των Συσσιτίων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 26410-55730 (Ιερός Ναός Ευαγγελιστρίας) και 26410-22824 (Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου) ή με e-mail στο sissitioeuag@gmail.com).

Τέλος, ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Αγρινίου, θέλοντας να καθησυχάσει τους πολυάριθμους γονείς παιδιών, οι οποίοι ζητούν να πληροφορηθούν για το Κοινωνικό Φροντιστήριο και αγωνιούν για σειρά προτεραιότητας, ανακοινώνει ότι τα μαθήματα του Κοινωνικού Φροντιστηρίου «Άγιος Ιωάννης ο Βραχωρίτης» θα συνεχιστούν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, από τις αρχές Σεπτεμβρίου, με τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας (σχετική ενημέρωση θα υπάρξει μετά τις 15 Αυγούστου).
 
stoxos.gr