Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Αναλγησία Σταθάκη: «Το χαράτσι δεν είναι το βασικό πρόβλημα»!

Αναλγησία Σταθάκη: «Το χαράτσι δεν είναι το βασικό πρόβλημα»!Συνέχεια έδωσε σήμερα σε παλαιότερες δηλώσεις του περί φορολογίας, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σταθάκης. Θυμίζουμε ότι ο εν λόγω βουλευτής είχε προκαλέσει αίσθηση στα τέλη Φεβρουαρίου δηλώνοντας ότι «Εάν ισχύσει η σημερινή φορολογία και πατάξουμε τη φοροδιαφυγή, θα έχουμε μεγαλύτερα έσοδα. Δεν θα αλλάξουμε κανέναν φορολογικό συντελεστή.».
Αυτή του η δήλωση δεν ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό, αλλά εντασσόταν στα πλαίσια μίας ευρύτερης πολιτικής στροφής του ΣΥΡΙΖΑ προς μνημονιακές θέσεις, προκειμένου να επιτευχθεί η ομαλή σύγκλιση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ. Το συγκεκριμένο σενάριο, από ότι φαίνεται, διατηρείται ζωντανό, αφού η επέλαση της Χρυσής Αυγής στις πραγματικές δημοσκοπήσεις, δεν αφήνει πολλά περιθώρια στο πολιτικό σύστημα, παρά την σύμπλευση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ. Επειδή μάλιστα τα πράγματα έχουν καταστεί χειρότερα από πριν ίσως χρειαστεί η συνεργασία και του «μπομπολικού» αποκόμματος – ΠΑΣΟΚ ΙΙΙ, που ακούει στο όνομα «Ποτάμι» και έχει ήδη δηλώσει ανοιχτό σε συνεργασία με ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάζουμε, λοιπόν, σήμερα ότι, σύμφωνα με τον Σταθάκη, «το χαράτσι είναι μια τεχνική λεπτομέρεια, δεν είναι το βασικό πρόβλημα του φορολογικού μας συστήματος». Η ανάλγητη αυτή δήλωση, που γίνεται ενώ χιλιάδες συμπολιτών μας βρίσκονται στο σκοτάδι εξαιτίας αυτής της «τεχνικής λεπτομέρειας» και φυσικά είναι σε συνέχεια της αποδοχής της φορολογικής πολιτικής της συγκυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να βγάζει τώρα προεκλογικές κορώνες, όμως η επόμενη συγκυβέρνηση έχει ήδη αποφασιστεί. Το μόνο που λείπει για την επικύρωση της είναι η συζήτηση των «τεχνικών λεπτομερειών» και φυσικά η επίσημη υπογραφή της, που θα αποτελέσει την οριστική αποκάλυψη του γεγονότος ότι διαβιούμε σε ένα μονοκομματικό κράτος, σοβιετικού στυλ, όπου τα φερέφωνα τα εργολάβων υπό τον μανδύα του ονόματος «συνταγματικού τόξου», επιτίθενται ομαδόν στην μοναδική Εθνική Αντιπολίτευση, την Χρυσή Αυγή