Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Τις λαϊκές αγορές τις ίδρυσε ο Μεταξάς - Δεν θα επιτρέψουμε να τις διαλύσει ο Σαμαράς

Τις λαϊκές αγορές τις ίδρυσε ο Μεταξάς - Δεν θα επιτρέψουμε να τις διαλύσει ο ΣαμαράςΟ Ιωάννης Μεταξάς προσπαθώντας να δώσει άμεση πρόσβαση στον λαό να αποκτά τα προϊόντα τις ελληνικής γης φρέσκα και φθηνά ίδρυσε τις λαϊκές αγορές, δίνοντας το δικαίωμα στους παραγωγούς να πωλούν τα προϊόντα τους. Δυο χρόνια μετά έδωσε άδειες και σε επαγγελματίες πωλητές ούτως ώστε αυτοί να πουλούν βιομηχανικά προϊόντα, αλιεύματα και είδη ένδυσης και υπόδησης καθώς και οπωροκηπευτικά απ’ όλη την ελληνική επικράτεια όπου οι αγρότες μικρο-καλλιεργητές δεν θα είχαν πρόσβαση.
Δυο γενεές πωλητών μόχθησαν, ανδρώθηκαν, έφτιαξαν οικογένειες από αυτή την κοπιαστική εργασία που διαρκεί 13 έως 15 ώρες την ημέρα. Εκατομμύρια καταναλωτές απλοί άνθρωποι κάθε οικονομικής δυνατότητας έμαθαν να στηρίζουν και να στηρίζονται από τις Λαϊκές Αγορές.Την τελευταία δεκαετία με συντονισμένες επιθέσεις το υπουργείο (Υπ)Ανάπτυξης καταβάλλει κάθε προσπάθεια να διαλύσει τον θεσμό των Λαϊκών Αγορών
.
Η υπερβολική φορολόγηση, η απαξίωση των πωλητών, τα εξαντλητικά υπέρογκα πρόστιμα που επιβάλλονται για ψύλλου πήδημα, σε κάθε αντιφρονούντα, έχουν φτάσει τις Λαϊκές Αγορές στο χείλος του γκρεμού. Για όλα αυτά βέβαια η αιτία ήταν η επιθυμία του μεγάλου κεφαλαίου, των μεγάλων trust να βάλουν χέρι στην διακίνηση και την διάθεση των οπωροκηπευτικών. Με διαρκή επίθεση στον Έλληνα αγρότη με πανάκριβα λιπάσματα, πανάκριβο πετρέλαιο, πανάκριβα διόδια, πανάκριβα μεταφορικά και υπερφορολογώντας τον έχουν καταφέρει να διαλύσουν την ύπαιθρο και να κάνουν κάθε παραγωγή ασύμφορη προωθώντας έτσι τα εισαγόμενα προϊόντα ιδιαιτέρως από αμφιβόλου ποιότητος τριτοκοσμικές χώρες.
Παράλληλα δε με την ανοχή των κατ’ επάγγελμα συνδικ-αλη(σ)ταράδων, οσφυοκαμπτών, γέμισαν τον τόπο Κυριακάτικα παζάρια, παρα - λαϊκές, δήθεν οικολογικές Λαϊκές Αγορές και μόνιμες στεγασμένες αγορές και άλλα φληναφήματα μπολσεβίκικης προέλευσης περί κινήματος “χωρίς μεσάζοντες”. Λες και στις λαϊκές αγορές που ήδη λειτουργούν οι αγρότες που πωλούν τα προϊόντα που παράγουν θεωρούνται μεσάζοντες. Για εμάς τους ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ και αυτό είναι δέσμευση η ΚΥΡΙΑΚΗ είναι ημέρα ΑΡΓΙΑΣ, ημέρα ανάπαυσης, ημέρα οικογενειακή, ημέρα ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟΥ.
Όσον αφορά την περιφέρεια μας Αθηνών-Πειραιώς, μόνον τουριστικές περιοχές, αρχαιολογικοί χώροι και παραλίες δύναται να λειτουργούν κάθε είδους καταστήματα και αυτό υπό προϋποθέσεις σεβασμού των δικαιωμάτων των εργαζομένων σε αυτά.
Δέσμευση μας η αναβάθμιση και η διαφήμιση των λαϊκών αγορών και των πλεονεκτημάτων που αυτή προσφέρει για φθηνά και φρέσκα προϊόντα στους καταναλωτές. Δέσμευση μας οι λαϊκές αγορές να τύχουν υπό την προστασία της πολιτείας και όχι υπό διωγμών.
Κάτω τα χέρια από τις λαϊκές αγορές καρεκλοκένταυρα, γραβατωμένα, μνημονιακά λαμόγια, κάτω τα ξερά σας επαγγελματίες συνδικα-ληστές! 
Την 27/01/14 ήρθε στα χέρια μας το έγγραφο με αριθμό πρωτοκόλλου 2935 της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Συλλόγων παραγωγών αγροτικών προϊόντων και της κεντρικής- δυτικής Μακεδονίας και Θράκης με θέμα ειδική νομοθετική ρύθμιση μέριμνας με θέμα την χορηγία αλληλεγγύης και στήριξής ευπαθών ομάδων οικογενειών και ατόμων προς: “Πρωθυπουργό” της Ελλάδος κ. Αντώνη Σαμαρά, Υπουργό Ανάπτυξης: κ. Κωστή Χατζηδάκη, Υφυπουργό ανάπτυξης: κ. Θανάση Σκόρδα, περιφερειάρχη Αττικής: κ. Γιάννη Σγουρό και γράφει: “Κύριε Πρωθυπουργέ γνωρίζοντας την ευαισθησία και την αγωνία σας προς τον δοκιμαζόμενο Ελληνικό λαό σε αυτές τις δύσκολες οικονομικά συνθήκες της κρίσης” και καταλήγει με την απόφαση των ομοσπονδιών να δώσουν ένα εκατομμύριο ευρώ η Αθήνα και πεντακόσιες χιλιάδες ευρώ η Θεσσαλονίκη από τα 8.000.000 ευρώ και 3.000.000 ευρώ αντίστοιχα από το αποθεματικό των οργανισμών λαϊκών αγορών για την στήριξη ανέργων πολύτεκνων απόρων κλπ.
Λοιπόν, ακούστε κύριοι, μικροπολιτικά παιχνίδια με τα λεφτά τα δικά μας δεν θα επιτρέψουμε να κάνετε. Είναι πολλά τα λεφτά και δεν θα επιτρέψουμε σε αυτούς που ευθύνονται για την εξαθλίωση των Ελλήνων, σε αυτούς που ευθύνονται για τις 5.500 αυτοκτονίες, το 1.800.000 ανέργους, τις 670.000 κλειστές επιχειρήσεις να διαχειριστούν ούτε ένα ευρώ από τα λεφτά μας.
Εμείς αντιπροτείνουμε:
1. Να μειωθεί η εισφορά των πωλητών επαγγελματιών και παραγωγών αυτές τις δύσκολες ώρες που όλοι ματώνουμε και είμαστε ένα βήμα από τη χρεωκοπία και
2. Με το αποθεματικό αυτό να χτιστεί ένα νοσοκομείο και να γίνει δωρεά στον εξαθλιωμένο Λαό μας, που αυτές τις κρίσιμες ώρες του έχει μειωθεί η σύνταξη, έχει μείνει ανασφάλιστος, έχει μείνει χωρίς φάρμακα.
O Χρήστος Μουλάς είναι πρώην πρόεδρος του σωματείου της Δ’ Λαϊκής Αγοράς Αθηνών