Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Φόρος τιμής από στελέχη και μέλη της Χρυσής Αυγής στον τόπο θυσίας των Καλαβρυτινών Μαρτύρων

Στη μαρτυρική πόλη των Καλαβρύτων βρέθηκε προχθές επίσημα για πρώτη φορά κλιμάκιο συναγωνιστών αποτελούμενο από τον βουλευτή Αιτ/νίας Κων/νο Μπαρμπαρούση, τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας Χρήστο Ρήγα, την υποψήφια αντιπεριφερειάρχη για το νομό Αχαΐας Γεωργία (Γιούλη) Κοκκότη και τον πολιτευτή Ανδρέα Νικολακόπουλο.



Η Χρυσή Αυγή, κόντρα σε κάθε μορφή ολοκληρωτισμού, τίμησε με την παρουσία των μελών της τα θύματα της Ναζιστικής θηριωδίας, όπως τιμάει και τις θυσίες απανταχού των Ελλήνων  όπου αλλού προστάζει το εθνικό μας καθήκον.

Η απόδοση φόρου τιμής με λιτή προσέλευση χωρίς δημοσιότητα και προβολή, δείχνει ότι το μεγαλείο της θυσίας κατευνάζει την ψυχή και ανδρώνει τη θέληση των Ελλήνων για ενότητα και εθνική ομοψυχία.

Από τον τόπο της θυσίας των Καλαβρυτινών αμάχων, οι συναγωνιστές έδωσαν το μήνυμα ότι για τους εθνικιστές προέχει το εθνικό ιδεώδες και ότι  είμαστε όλοι σθεναρά αντίπαλοι όλων των ποικιλόχρωμων εχθρών της πατρίδας μας.


Ο βουλευτής Κων/νος  Μπαρμπαρούσης δήλωσε ότι: «Η Χρυσή Αυγή τιμά τους ηρωικούς Έλληνες των Καλαβρύτων και την θυσία τους στον βωμό της ελευθερίας. Η σφαγή του 1943 αποτελεί ένα από τα πιο φρικτά εγκλήματα πολέμου του 20ου αιώνα και η διεκδίκηση των πολεμικών επανορθώσεων συνιστά άμεση εθνική ανάγκη. Οι νεοδοσίλογοι και οι υπάλληλοι των γερμανών τοκογλύφων Βενιζέλος-Σαμαράς αμαυρώνουν τη μνήμη και προσβάλουν τους νεκρούς ήρωες του Ελληνισμού. Η Χρυσή Αυγή πρωτοστατεί δυναμικά στον αγώνα ενάντια στη νέα γερμανική κατοχή».




Ο επικεφαλής του συνδυασμού “Ελληνική Αυγή για τη Δυτική Ελλάδα” και υποψήφιος Περιφερειάρχης  Χρήστος Ρήγας, κάνοντας λόγο για τον ευλογημένο μας τόπο με την ιστορική του συνέχεια, παραλλήλισε τις θυσίες των κατοίκων της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου με τους κατοίκους των μαρτυρικών Καλαβρύτων και σύγκρινε τους αγώνες και τις θυσίες των ένδοξων προγόνων μας με την αναγκαιότητα του συνεχούς αγώνα του σύγχρονου Έλληνα εναντίον των μνημονιακών τοκογλύφων και των εγχώριων υπηρετών τους. Πιο συγκεκριμένα τόνισε: «Πριν από δύο εβδομάδες και από την Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου, την πόλη της αντίστασης και της αυτοθυσίας, ανακοινώσαμε την κάθοδο του συνδυασμού της “Ελληνικής Αυγής για τη Δυτική Ελλάδα” στις περιφερειακές εκλογές του Μαΐου, θέλοντας έτσι να στείλουμε μηνύματα θυσίας και αντίστασης, με ιστορικούς παραλληλισμούς,  προς τους Έλληνες  που ο πόθος για εθνική ανεξαρτησία φλογίζει την ψυχή τους. Δύο εβδομάδες αργότερα, επισκεπτόμενοι τα μαρτυρικά Καλάβρυτα του Αίματος και της Τιμής, της υπέρτατης και διαχρονικής αυτοθυσίας, από το σπαθί του Τουρκομογγόλου δυνάστη, μέχρι την μπότα του “δήθεν” πολιτισμένου πρόγονου της Μέρκελ και του Σόιμπλε, βρωντοφωνάζουμε στο Πανελλήνιο πως έφτασε η ώρα για μία νέα Αγία Λαύρα που να φωτίζει το δρόμο του αγώνα και ένα νέο ιερό όρκο για ελευθερία και αποτίναξη του ζυγού των διεθνών τοκογλύφων και των ντόπιων υποτακτικών τους».

πηγή: Χ.Α.ΠΑΤΡΑΣ