Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Ένα 25ευρω για την σωτηρία του ΠΑΣΟΚ

Ένα 25ευρω για την σωτηρία του ΠΑΣΟΚΌχι, δεν κάνουμε έκκληση για έρανο, προκειμένου να διασωθεί το ΠΑΣΟΚ, ούτε υπονοούμε ότι μπορεί να σωθεί με 25 ευρώ η εγκληματική οργάνωση που εδώ και δεκαετίες δρα υπό τον μανδύα πολιτικού κόμματος. Το μεγάλο στοίχημα του συστήματος είναι να εξαγοραστεί πολιτικός χρόνος, έτσι ώστε να καταφέρει να φτάσει η κυβέρνηση στις ευρωεκλογές, χωρίς να συμβεί νωρίτερα κάποιο «ατύχημα».

Το σχέδιο απλό: Οι κυβερνώντες ψηφίζουν ένα μέτρο τόσο επαίσχυντο που θα προκαλέσει την μήνη της κοινής γνώμης. Ακολούθως οι ίδιοι θα εξεγερθούν εναντίον του μέτρου που προηγουμένως ψήφισαν. Θα υπάρξουν αρκετά δακρύβρεχτα ρεπορτάζ που να καταδεικνύουν πόσο επαίσχυντο είναι αυτό το μέτρο και ακολούθως η κυβέρνηση υποκύπτει μετά από εντολή του «καλού» πρωθυπουργού και πιέσεις του «καλού» αντιπροέδρου της κυβέρνησης.
Τα πράγματα μπορεί να φαντάζουν απλοϊκά και ουσιαστικά γελοία, αλλά αν ψάξει κανείς την ιστορία του επαίσχυντου μέτρου για την είσπραξη 25 ευρώ από οποιονδήποτε πάει να νοσηλευτεί σε νοσοκομείο, θα αντιληφθεί ότι η αλήθεια είναι αυτή ακριβώς που περιγράψαμε προηγουμένως.
Οι βουλευτές της συγκυβέρνησης ψήφισαν το μέτρο αυτό όταν ήρθε στην Βουλή. Και το ψήφισαν άνευ αντιρρήσεων και υποσημειώσεων. Στην πορεία με την αγαστή συνεργασία των ΜΜΕ, φρόντισαν ώστε να προβάλλουν τις δήθεν αντιδράσεις τους και τώρα με την απόσυρση του μέτρου, ελπίζουν να ισοφαρίσουν τους ουσιαστικούς λόγους για τους οποίους ο κοσμάκης τους φτύνει.
Όμως, στην συγκυβέρνηση δεν έχουν αντιληφθεί κάτι το πραγματικά ουσιώδες. Ο κόσμος έχει αντιληφθεί την αναλγησία τους και βλέπει πίσω από τα επικοινωνιακά τους τρικ. Δεν ενδιαφέρεται για τις φανφάρες που προβάλλουν τα καθεστωτικά κανάλια και πλέον δεν ενδιαφέρεται για ένα μέτρο πάνω ή ένα μέτρο κάτω.
Έχει καταχωρήσει στην συνείδηση του την συγκυβέρνηση του μνημονίου ως επονείδιστη και προς κατεδάφιση. Και αυτό θα γίνει όσα επικοινωνιακά τρικ και αν σκαρφιστούν οι εντολοδόχοι της Μέρκελ και του διεθνούς τοκογλυφικού κεφαλαίου.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/ena-25eurw-gia-thn-swthria-tou-pasok#ixzz2poQXFJBO