Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Η Χρυσή Αυγή απάντησε με μηνύσεις στο ανθελληνικό κράτος για τις παράνομες κυβερνητικές απαγορεύσεις

Η Χρυσή Αυγή απάντησε με μηνύσεις στο ανθελληνικό κράτος για τις παράνομες κυβερνητικές απαγορεύσεις


Μέσα σε έναν μόλις μήνα, η ανθελληνική συγκυβέρνηση του μνημονίου απαγόρευσε - ΕΝΤΕΛΩΣ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ - τρεις νόμιμες συγκεντρώσεις της Χρυσής Αυγής. Την διανομή τροφίμων των Αθηνών (24 Ιουλίου), την εκδήλωση της Καλαμάτας (3 Αυγούστου) και την προχθεσινήσυγκέντρωση στην Πάτρα. Θεωρούν πως με αυτές τις παράνομες και άθλιες μεθοδεύσεις θα πλήξουν το Εθνικιστικό Κίνημα. Πλανώνται πλάνην οικτρά...  

Ο Λαϊκός Σύνδεσμος απάντησε άμεσα και θεσμικά στις παρανομίες του καθεστώτος: Κατόπιν εντολής του Αρχηγού, ο συναγωνιστής Κασιδιάρης κατέθεσε σήμερα ενώπιον του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου την οποία συνέταξε το Νομικό Τμήμα της Χρυσής Αυγής και αφορά την αντισυνταγματική και παράνομη απαγόρευση τριών συνεχόμενων εκδηλώσεων του Κινήματός μας σε Πλατεία Αττικής, Καλαμάτα και Πάτρα. Εν συνεχεία συναντήθηκε με την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και εξέθεσε τις νομικές πτυχές του ζητήματος. Σε ανάλογη ενέργεια και κατάθεση μηνύσεως προέβη ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πάτρας και ο Συναγωνιστής Βουλευτής Αχαΐας Μιχάλης Αρβανίτης με την οποία ζητείται η δίωξη των υπαιτίων για την απαγόρευση της συγκέντρωσής μας στην πλατεία Όλγας της Πάτρας για τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και της κατάχρησης εξουσίας.
Οι αρμόδιοι κρατικοί λειτουργοί, με προφανείς εντολές της Μνημονιακής Συγκυβέρνησης, απαγόρευσαν χωρίς να συντρέχει νόμιμος λόγος τις πολιτικές συγκεντρώσεις του Εθνικιστικού Κινήματος, περιστέλλοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τα συνταγματικά δικαιώματα του δεύτερου αυτή τη στιγμή σε δύναμη Κόμματος της χώρας. Ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή θα αντιδράσει με κάθε νόμιμο μέσο στην απόπειρα περιορισμού των δραστηριοτήτων του. Θα εντείνει τον μαχητικό πολιτικό του αγώνα που στόχο έχει την απελευθέρωση της Πατρίδας από το άθλιο κατεστημένο της Μεταπολίτευσης. Οι μηνύσεις στρέφονται κατά του υπουργού Προ - Πο και των αρμοδίων αστυνομικών και δικαστικών λειτουργών, αλλά και κατά παντός άλλου υπευθύνου
Ακολουθεί το κείμενο των μηνύσεων:
ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ
Του πολιτικού κόμματος ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ που εκπροσωπείται νόμιμα από τον Βουλευτή Ηλία Κασιδιάρη και εδρεύει επί της Λεωφόρου Μεσογείων αριθ. 131 στην Αθήνα.
ΚΑΤΑ
Παντός υπευθύνου, που θα προκύψει κατά τη διενέργεια της εισαγγελικής έρευνας.
Αξιότιμε κύριε Εισαγγελέα, Εγκαλώ κάθε υπεύθυνο για τους ακόλουθους νόμιμους, βάσιμους και αληθείς λόγους: Ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή είναι ένα νόμιμο πολιτικό κόμμα που ιδρύθηκε το έτος 1983. Διεξάγει τον αγώνα του μέσα στα πλαίσια που ορίζουν το Σύνταγμα και οι Νόμοι της Ελλάδας. Εδώ και πολλά χρόνια, χαίρει της υποστήριξης χιλιάδων Ελλήνων πολιτών. Επιπλέον, η σταθερότητα και η διαχρονικότητα των θέσεών του (οι οποίες δικαιώθηκαν πανηγυρικά από την εξέλιξη των πραγμάτων) στα μείζονα θέματα της Πατρίδος μας, καθώς επίσης και η ανιδιοτελής προσφορά και η συνέπεια λόγων και έργων των Στελεχών του, συνετέλεσαν στο να υπάρξει μία ταχύτατη εκλογική άνοδος από το 2010 και εντεύθεν. Σήμερα, και σύμφωνα με όλα τα διαθέσιμα στοιχεία, η δημοσκοπική απήχηση του Κόμματός μας ανέρχεται τουλάχιστον σε ποσοστό 20% του εκλογικού σώματος. Το γεγονός αυτό έχει ενοχλήσει αφάνταστα την πολιτική ηγεσία της χώρας μας, με αποτέλεσμα αυτή να κάνει κατάχρηση της εξουσίας που της έχει δοθεί από τον ελληνικό λαό και να εκμεταλλεύεται αυτήν προκειμένου να ανασχέσει τη δυναμική πορεία του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή, που κυριολεκτικά απειλεί να κλονίσει κατεστημένα συμφέροντα δεκαετιών. Ειδικότερα, τα αρμόδια όργανα της πολιτείας, λαμβάνοντας άνωθεν εντολές, προβαίνουν το τελευταίο χρονικό διάστημα σε συνεχή περιστολή και στέρηση των Συνταγματικών δικαιωμάτων του Κόμματός μας με μία σειρά από τρόπους, μεταξύ άλλων και με τη μέθοδο της απαγόρευσης των συγκεντρώσεών μας.
Συγκεκριμένα:
Α) Στις 19-07-2013, ο Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Μανώλης Αγγελάκας, εξέδωσε απόφαση με την οποία ανακάλεσε την έγκριση που είχε δοθεί στις 20 Μαΐου 2013 για την πραγματοποίηση εκδήλωσης από 2 έως και 5 Αυγούστου, στο χώρο του Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας. Σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στο σκεπτικό της αποφάσεως, αιτία για την ως άνω ανάκληση, φέρεται να είναι «…η μη παρεμπόδιση της απρόσκοπτης λειτουργίας της πόλης, εν μέσω της τουριστικής περιόδου και η μη διασάλευση της ηρεμίας και της τάξης από εκδηλώσεις πολιτικού-κομματικού χαρακτήρα, με αρνητικές συνέπειες στην οικονομική και κοινωνική ζωή της Καλαμάτας.»
Β) Στις 23 Ιουλίου 2013, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής Κωνσταντίνος Μιχαιρίνας, δυνάμει της υπ’ αριθ. πρωτ. 3017/1/14 απόφασής του, απαγόρευσε για λόγους δημόσιας ασφάλειας την ανοικτή συγκέντρωση-εκδήλωσή μας που είχε προγραμματιστεί για την 24η Ιουλίου 2013, ώρα 18:00 στην Αθήνα επί της πλατείας Αττικής. Στο ως άνω έγγραφο ο Αστυνομικός Διευθυντής επικαλείται τον κίνδυνο πρόκλησης γενικευμένων επεισοδίων από άτομα που δραστηριοποιούνται στον αναρχικό χώρο.
Γ) Στις 02 Σεπτεμβρίου 2013, ο Αστυνομικός Διευθυντής Αχαΐας, δυνάμει της υπ’ αριθ. πρωτ. 3017/1/127-α΄ απόφασής του, απαγόρευσε με την επίκληση της απειλής διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής της πόλεως των Πατρών την αναγγελθείσα συγκέντρωσή μας που είχε προγραμματιστεί για την 3η Σεπτεμβρίου 2013, ώρα 20:30 στην Πάτρα επί της πλατείας Εθνικής Αντίστασης (Όλγας). Η κυριολεκτικά καθ’ υπαγόρευση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως σύνταξη του εγγράφου αυτού, προκύπτει και από το γεγονός ότι ως τόπος έκδοσής του αναγράφεται η Αθήνα!
Παρά το γεγονός ότι στην ανωτέρω απόφαση αναγράφεται ρητά ότι: «Η πραγματοποίηση ή η απόπειρα πραγματοποίησης συνάθροισης κατά το προαναφερθέν χρονικό διάστημα στους ανωτέρω χώρους θα αντιμετωπίζεται με κάθε νόμιμο μέσο, οι δε συμμετέχοντες σε τέτοια συνάθροιση ή πορεία θα διώκονται για παράβαση των διατάξεων του άρθρου 171 Π.Κ. και άλλων συναφών διατάξεων.», στην προαναφερόμενη πλατεία Όλγας επετράπη το απόγευμα της 03/09/2013 η πραγματοποίηση συγκέντρωσης όχι βέβαια από τον Λαϊκό Σύνδεσμο-Χρυσή Αυγή, αλλά από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου!
Επειδή όπως προκύπτει από τα παραπάνω, για τρεις συνεχείς φορές μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, η Μνημονιακή Συγκυβέρνηση απαγόρευσε νόμιμες πολιτικές συγκεντρώσεις της Χρυσής Αυγής. Δικαιολογία μονίμως η ίδια: υπάρχει κίνδυνος επεισοδίων από ακροαριστερές ομάδες. Αν όμως οι αρμόδιοι του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη δεν μπορούν να ελέγξουν και να συλλάβουν μία χούφτα ταραξίες, τότε θα πρέπει να παραιτηθούν. Είναι παράνομη και αντισυνταγματική η οποιαδήποτε απαγόρευση νόμιμης πολιτικής δραστηριότητας ενός εκλεγμένου κόμματος προς χάριν του ακροαριστερού περιθωρίου.
Επειδή η ευχέρεια που δίδεται στην αστυνομική αρχή από το άρθρο 11 του Συντάγματος δεν μπορεί να ασκείται καταχρηστικά, μέχρι του βαθμού της σχεδόν πλήρους απαγόρευσης της ελεύθερης δραστηριότητας ενός νόμιμου πολιτικού κόμματος.
Επειδή σύμφωνα με την παράγραφο 3 του άρθρου 25 του Συντάγματος της Ελλάδας: «Η καταχρηστική άσκηση δικαιώματος δεν επιτρέπεται».
Επειδή ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή σέβεται έμπρακτα το Σύνταγμα και τους δημοκρατικούς θεσμούς, σε αντίθεση με τους σημερινούς εκπροσώπους και διαχειριστές της εξουσίας στη χώρα μας.
Επειδή είναι εμφανές ότι η απαγόρευση των συγκεντρώσεων της Χρυσής Αυγής δεν έχει νόμιμο έρεισμα, αλλά πρόκειται για καθαρή μεθόδευση εις βάρος του Κινήματος των Ελλήνων Εθνικιστών με στόχο την ανάσχεση της εκρηκτικής ανόδου του.
Επειδή οι ανωτέρω ενέργειες των κρατικών λειτουργών και της πολιτικής τους ηγεσίας πληρούν την νομοτυπική μορφή του αδικήματος της παράβασης καθήκοντος, ήτοι του άρθρο 259 ΠΚ.
ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ και με ρητή
επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματός μας
ΖΗΤΟΥΜΕ
Την κατά νόμο παρέμβασή σας για την αποκατάσταση της νομιμότητας και της συνταγματικής τάξεως.
Την κατά νόμο ποινική δίωξη παντός υπευθύνου, για το αδίκημα του άρθρου 259 ΠΚ και για κάθε άλλο αδίκημα που προκύψει τη δικαστική έρευνα.

**********************
Ανάλογη κίνηση πραγματοποιήθηκε από τους συναγωνιστές στην Πάτρα, Ανδρέα Νάκο, Μιχάλη Αρβανίτη και Χρήστο Ρήγα 
ΜΗΝΥΣΗ
Του κοινοβουλευτικού κόμματος ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, νομίμως εκπροσωπουμένου στο Ν. Αχαΐας υπό του Ανδρέα Νάκου του Γερασίμου, κατοίκου Πατρών
ΚΑΤΑ
Του νυν υπουργού Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, κατοίκου Αθηνών
Του νυν Αστυνομικού Διευθυντή Αχαΐας, κατοίκου  Πατρών
Της νυν προϊσταμένης της εισαγγελίας Πλημ/κών Πατρών, κατοίκου Πατρών και
Του /της Εισαγγελέως υπηρεσίας της Εισαγγελίας Πλημ/κων Πατρών, την 3/9/2013

Πάτρα 5/9/2013
ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΣ ΠΛΗΜ/ΚΩΝ ΠΑΤΡΩΝ
Ο πρώτος των μηνυομένων την 2-3/9/2013 με πρόθεση προκάλεσε την απόφαση στους δεύτερον, τρίτην και τέταρτον/την, να ενεργήσουν κατά παράβασιν των διατάξεων των άρθρων 259 Π.Κ., 239 β. Π.Κ. και άρθρο 5 παρ. 1 του Συντάγματος με πράξεις, παραλείψεις και ανοχήν.
Συγκεκριμένως:
Την 1/9/2013 υπεβλήθη αίτηση του Λ.Σ. ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ υπό του περιφερειάρχη Δ. Ελλάδος του κόμματος Χ. Ρήγα προς την Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας, προκειμένου να χορηγηθεί άδεια πραγματοποιήσεως ομιλίας προς τους πολίτας των Πατρών, υπό του βουλευτού ή βουλευτών του κόμματος εις την πλατεία Όλγας, το βράδυ της 3/9/2013 και ώρα 20.30΄.
Την 2/9/2013 ο Αστυνομικός Διευθυντής Αχαΐας απέρριψε την αίτηση και απηγόρευσε τη συγκέντρωση στην εν λόγω πλατεία « για λόγους δημόσιας ασφάλειας», αλλά στην πραγματικότητα για να βλάψει το νόμιμο κοινοβουλευτικό κόμμα της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ και με σκοπό να προσπορίσει όφελος στην εγκληματική οργάνωση που αυτοαποκαλείται «αναρχοαυτόνομοι αντεξουσιαστές»
Την επομένη 3/9/2013, εκατοντάδες μέλη της ως άνω εγκληματικής οργάνωσης και άλλες αριστεροχουλιγκανικές παραφυάδες, με πλήρη  «εξάρτηση» (κράνη, κουκούλες, ρόπαλα κ.α.) κατέλαβαν το χώρο της πλατείας Όλγας και τους γύρω δρόμους, χωρίς να λάβουν την απαιτούμενη άδεια και χωρίς η Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας να λάβει τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα για να αποτρέψει την κατάληψη.
Εν συνεχεία τόσον οι άνω μηνυόμενοι της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πατρών, όσον και ο Αστυνομικός Διευθυντής Αχαΐας δεν εκάλεσαν νόμιμα τους άνω αριστεροεγκληματίες να διαλυθούν και να εκκενώσουν το χώρο της πλατείας και τους γύρω δρόμους και παρέλειψαν να διώξουν τους υπαιτίους, οι οποίοι αργότερα πραγματοποίησαν ανενόχλητοι πορεία στο κέντρο της πόλεως, κραυγάζοντας αντεθνικά συνθήματα.
Επειδή οι πράξεις των μηνυομένων είναι παράνομες, και αντισυνταγματικές, προβλέπονται δε και τιμωρούνται από τον Ποινικό Νόμο, αιτούμαι την ποινική δίωξη αυτών και τιμωρίαν. Δηλώ δε  ότι παρίσταμαι ως πολιτικώς ενάγων  δια  χρηματική ικανοποίηση 44 ΕΥΡΩ από έναν έκαστον των μηνυομένων, λόγω της ηθικής βλάβης, που υπέστημεν, συνεπεία της εγκληματικής συμπεριφοράς των μηνυομένων, επιφυλασσόμενοι  παντός άλλου νομίμου δικαιώματός μας.
Μάρτυρες προτείνω τους:
1. Χρήστον Ρήγαν και

2. Μιχαήλ Αρβανίτην