Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Επιμνημόσηνος Δέηση Μακρύνειων Σφαγειασθέντων από Κομμουνιστοσυμμορίτες έν έτη 1944


Σήμερα Κυριακή 18-8-2013 τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των 11 Μακρύνειων σφαγιασθέντων από τους κομμουνιστοσυμορίτες του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ στην Άνω Χώρα Ναυπακτίας στις 20-8-1944. Τα οστά των αδικοσκοτωμένων Ελλήνων αναπαύονται στην Ιερά Μονή Αγ. Αικατερίνης (Κατερινού) στη Γαβαλού Μακρυνείας.






Κλιμάκιο συναγωνιστών απ' την Τ.Ο. Αγρινίου, τον Πυρήνα Μεσολογγίου και τον Πυρήνα Ναυπάκτου με επικεφαλής τους συναγωνιστές Περιφεριάρχη Χρήστο Ρήγα και Βουλευτή Αχαϊας Μιχάλη Αρβανίτη παρέστησαν στην επιμνημόσυνη δέηση. Με το πέρας της τελετής κατέθεσαν στεφάνια στο μνημείο των σφαγιασθέντων Ελλήνων, ο συναγωνιστής Χρήστος Ρήγας εκ μέρους του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκου κι ο συναγωνιστής Βουλευτής Μιχαήλ Αρβανίτης.

Στη συνέχεια με επί κεφαλής το συναγωνιστή περιφεριάρχη Χρήστο Ρήγα ακολούθησε ενημερωτική δράση με διανομή έντυπου υλικού στα χωριά Κάτω Μακρυνού, Καψοράχη, Δαφνιά, Αγ. Ανδρέα, Γαβαλού, Γραμματικού, Ματαράγκα, Παπαδάτες και Ζευγαράκι όπου οι συναγωνιστές έτυχαν ιδιαίτερα θερμής αποδοχής απ' τους κατοίκους οι οποίοι εξέφρασαν την αμέριστη στήριξη και συμπαράστασή τους στον αγώνα μας για την απελευθέρωση της πατρίδας μας απ' την Τρόϊκα και το μνημόνιο.