Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Έπιμνημόσυνη δέηση υπέρ των ψυχών των Αχαιών πεσόντων στη μαρτυρική Mεγαλόνησο

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2013, πραγματοποιήθηκε από την Τ.Ο Πάτρας της Χρυσής Αυγής, επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των ψυχών των Αχαιών πεσόντων στη μαρτυρική μεγαλόνησο Ιούλιο του 1974.
Η Τ.Ο. Πάτρας πιστή στις αρχές και τις ιδέες του κινήματος μας, τίμησε την εθνική μνήμη των νεκρών και αγνοουμένων της Κυπριακής τραγωδίας.
Με απόλυτη τάξη, πειθαρχία και με τη συμμετοχή αγνών πατριωτών, οι συναγωνιστές και οι συναγωνίστριες έδειξαν ότι δεν ξεχνούν τις θυσίες των ηρώων.
Ο συναγωνιστής Ανδρέας Νικολακόπουλος υπενθύμισε στους παριστάμενους τη συμμετοχή των Αχαιών συμπατριωτών μας στην άμυνα κατά των Τούρκων εισβολέων, όπως και την αυτοθυσία τους. Τόνισε ότι η κατάληψη του 38% του εδάφους της μεγαλονήσου, πραγματοποιήθηκε όταν στη χώρα μας υπήρχε πολιτική κυβέρνηση, ζήτησε εθνική αφύπνιση βροντοφωνάζοντας ότι η Κύπρος είναι Ελλάδα.
Ο συναγωνιστής και υπεύθυνος περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Ρήγας, αναφέρθηκε στο ιστορικό της εισβολής του Αττίλα στην Κύπρο, όπως και στον προδοτικό ρόλο των τότε κυβερνώντων.
Ανέπτυξε το χρονικό των μαχών, περιγράφοντας την ανδρεία και τη θυσία των Ελλήνων μαχητών. Υπογράμμισε ότι οι Χρυσαυγίτες δεν πρόκειται να ξεχάσουν ποτέ τις θυσίες των Ελλήνων στη μακρόχρονη ιστορία μας. Τόνισε ότι το κίνημά μας έχει δεσμευτεί ότι όταν αναλάβουμε την διακυβέρνηση αυτής της χώρας, θα ανοίξουμε το κεφάλαιο “Φάκελος της Κύπρου”, να δούμε ποιοι ευθύνονται για την τραγωδία, την εισβολή και κατάληψη Κυπριακού-Ελληνικού εδάφους. Επίσης θα αποκαλυφθεί ποιοι επί τόσα χρόνια καλύπτουν τους υπεύθυνους και που πεισματικά δεν θέλουν να αποδοθεί δικαιοσύνη.
Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και εψάλη ο Εθνικός Ύμνος.