Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

ΠΑΤΡΑ-Δολοφονική επίθεση παρακρατικής συμμορίας: Ένας πολίτης στην εντατική, καμία σύλληψη!


Ένας 60χρονος πολίτης τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι και το θώρακα από χτυπήματα με ξύλινα ρόπαλα χθες το βράδυ στην Πάτρα. Πενήντα αναρχικοί τον κατέβασαν από το αυτοκίνητό του, το οποίο κατέστρεψαν ολοσχερώς, και του κατάφεραν δεκάδες πλήγματα στο σώμα και κυρίως το κεφάλι, με ξεκάθαρα δολοφονική πρόθεση. Ο συνοδηγός του οχήματος δέχτηκε χτυπήματα με μαχαίρι και φέρει κατάγματα και στα δύο πόδια, ενώ τραυματίστηκε και η σύζυγός του. Ποιο έγκλημα είχαν κάνει αυτοί οι άνθρωποι; Συμμετείχαν σε μνημόσυνο που διοργάνωσε η Χρυσή Αυγή για τους πεσόντες Αχαιούς κατά την εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο. Η δολοφονική επίθεση εκδηλώθηκε αμέσως μετά το πέρας της τελετής, που οι αναρχικοί είχαν επιχειρήσει να ακυρώσουν.

Κανένας από τους παρακρατικούς συμμορίτες δε συνελήφθη, παρ’ όλο που 25 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που προξένησε τα επεισόδια, προσήχθησαν αμέσως στη γενική αστυνομική διεύθυνση Πατρών. Εδώ μιλάμε ξεκάθαρα για παρακρατικό μηχανισμό που υποθάλπεται από υψηλά κλιμάκια της εξουσίας. Κανένα κανάλι της διαφθοράς δεν είπε λέξη για την δολοφονική επίθεση. Αν στη θέση αυτών των Ελλήνων πολιτών βρισκόταν ο Στρατούλης ή κανένας λαθρομετανάστης, σήμερα θα είχε καταρρεύσει το σύμπαν.
Ας σημειωθεί ότι ο τραυματισμένος συμπολίτης πάσχει από μεσογειακή αναιμία. Αυτό το γεγονός σε συνδυασμό με τις πολλαπλές κακώσεις που έφερε στο σώμα και το κεφάλι, ανάγκασαν τους θεράποντες ιατρούς να τον μεταφέρουν άμεσα στην μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου του Ρίου, όπου και παραμένει νοσηλευόμενος. Σήμερα αναμένεται να χειρουργηθεί.
Το επιδοτούμενο από ΝΔ και Σύριζα indymedia ομολογεί το έγκλημα. Διαβάστε και φρίξτε τι γράφουν τα μαντρόσκυλα του ανθελληνικού συστήματος:
Πάτρα - από ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 23:28, Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013
στην Πάτρα στο περιθώριο της συγκέντρωσης των φασιστών και στο πέσιμο που έγινε σε κάποια μέλη τους, οι μπάτσοι έχουν προσαγάγει περίπου 25 άτομα
ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΕΔΡΑΣΑΝ ΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ:
"Από αντιφασιστική Πάτρας...  Από Q 23:40, Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013 - Πληροφορίες από τηλεφώνημα... Τηλέφώνημα από σύντροφο που κατέβηκε στην Πάτρα από Αθήνα..."
Η ανακοίνωση της αστυνομίας (που άφησε ελεύθερους τους εγκληματίες, για να συνεχίσουν το παρακρατικό τους έργο): Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Αστυνομίας: «Χθες (24-7-2013) και ώρα 21:15, στην Οδό Αράτου στην Πάτρα, αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν πέντε ημεδαποί (τέσσερις άνδρες και μια γυναίκα) δυο εκ των οποίων φορούσαν διακριτικά πολιτικού κόμματος δέχθηκε επίθεση από  τριάντα περίπου άτομα τα οποία είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κράνη και κουκούλες ενώ κρατούσαν ξύλινα ρόπαλα και σιδερένια αντικείμενα. Από το περιστατικό τραυματίστηκαν τρεις επιβάτες του οχήματος οι οποίοι διεκομίσθηκαν με ασθενοφόρα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ρίου Πατρών και οι δυο εκ των οποίων παρέμειναν για νοσηλεία, ενώ παράλληλα προκλήθηκαν και σοβαρές υλικές ζημιές στο όχημα. Από τις αστυνομικές αρχές ενεργήθηκαν 25 προσαγωγές ενώ την προανάκριση και τις έρευνες ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών».


Γράφει σχετικά με τα επεισόδια ο τοπικός Τύπος: Αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν σε αυτοκίνητο με Χρυσαυγίτες - Τρεις τραυματίες - Ενας 60χρονος στην εντατική
Πρώτη ενημέρωση 17:25: Μικρής έκτασης ένταση σημειώθηκε πριν από λίγα λεπτά στην πλατεία που βρίσκεται έξω από το γήπεδο της Αγυιάς στην Πάτρα, όταν ομάδα αντιεξουσιαστών πλησίασε και προσπάθησε να καταλάβει το χώρο, όπου σε λίγες ώρες πρόκειται να πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες της Κύπρου από την Τοπική Οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ τα άτομα έχουν σκορπιστεί στους γύρω δρόμους. Η επιμνημόσυνη δέηση από τη Χρυσή Αυγή είναι προγραμματισμένη να γίνει στις 8.30 μ.μ. στην πλατεία Αχαιών Πεσόντων Κύπρου (γήπεδο Αγυιάς) για τους πεσόντες της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο. Το κάλεσμα των μελών του αντιεξουσιαστικού χώρου για αντισυγκέντρωση είχε αναρτηθεί στο indymedia.
Εικόνες από την εκδήλωση:




Νεότερη ενημέρωση 19:45: Επίθεση από ομάδα αντιεξουσιαστών δέχθηκε ένα αυτοκίνητο μάρκας Οpel, στο οποίο επέβαιναν χρυσαυγίτες, στην οδό Αράτου, στο ύψος της Ρήγα Φεραίου. Με τραύματα στο κεφάλι, τα χέρια και τα πόδια μεταφέρθηκαν τρεις τραυματίες στο νοσοκομείο. Η κατάσταση των δύο ήταν ελαφριά, ενώ η σε σοβαρότερη κατάσταση τραυματίστηκε ένας ο τρίτος επιβαίνων στο αυτοκίνητο, ένας 60χρονος, καθώς φέρει τραύματα στον θώρακα και μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.