Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

ΣΥΡΙΖΑ: Το μάζεμα της «σαβούρας» συνεχίζεται


                       ΣΥΡΙΖΑ: Το μάζεμα της «σαβούρας» συνεχίζεται
Ένα από τα δόγματα της πολιτικής υποστηρίζει ότι «η εξουσία διαφθείρει». Στην περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ, βεβαίως, αυτό ισχύει ανέκαθεν κι όχι τώρα που βρίσκεται σε αναμονή εξουσίας, λόγω της συνεχιζόμενης κατρακύλας της τρικομματικής συμμορίας που συγκυβερνεί. Το πολυτασικό, πολυσυνιστωσιακό και πολύπλευρο αυτό πολιτικό συνονθύλευμα αποφάσισε προσφάτως να μεταμφιεστεί σε «κόμμα», προκειμένου να μπορέσει να γευθεί την χαρά (και όχι μόνον…) της εξουσίας, την οποία λιγουρεύεται ασύστολα. Η προσμονή της εξουσίας «συμφιλίωσε» όλα τα μορφώματα, από το ένα άκρο της διεθνιστικής αριστεράς μέχρι το άλλο, ταυτόχρονα όμως άνοιξε ακόμη περισσότερο τις διόδους για να εισχωρήσουν στο αλλοπρόσαλλο αυτό κομματικό κατασκεύασμα πρόσωπα τα οποία ταυτίστηκαν με τον πιο σκληρό πυρήνα της εξουσίας.
Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, που όλο και περισσότεροι πασόκοι (και μάλιστα από το λεγόμενο «βαθύ ΠΑΣΟΚ») εγκαταλείπουν, όπως οι αρουραίοι, το ετοιμόρροπο ναυάγιο του Βενιζέλου και ταυτίζονται, είτε άμεσα είτε έμμεσα, με τον ΣΥΡΙΖΑ. Πιο πρόσφατο «κατόρθωμα» του Τσίπρα και της παρέας του πρέπει να θεωρείται η προσέγγιση με την Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η οποία δίχως ίχνος ντροπής έγραψε πριν λίγες ημέρες άρθρο στην «Αυγή» με …αντιμνημονιακό χαρακτήρα! Μια ακόμη από τους ανήκοντες σ’ αυτό, το οποίο ονομάστηκε «κηπουροί του Γιωργάκη», κοίταξε το ατομικό της συμφέρον και δεν έχει κανένα πολιτικό και (κυρίως) ηθικό πρόβλημα να μετακομίσει σε καινούργιο κομματικό μαγαζάκι. 
Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως; Τέτοιες συμπεριφορές αβρότητας και συνεργασίας με τα «ποντίκια» του ΠΑΣΟΚ αποδεικνύουν τον απόλυτα τυχοδιωκτικό του χαρακτήρα, καθώς και την καθεστωτική αύρα που εκπέμπει. Δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα να μαζέψει ό,τι είδους «σαβούρα» έχει υπάρξει στο ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να αποκτήσει «εμπειρίες» για την μελλοντική διαχείριση της εξουσίας. Οι άνθρωποι, καθημερινά, μετατρέπονται όλο και περισσότερο σε λιγούρια της εξουσίας, καθώς το μόνο που τους νοιάζει είναι να αντικαταστήσουν την διαφθορά των «ορίτζιναλ» πασόκων με την δική τους μετάλλαξη, δια μέσω της μετεγγραφής αρκετών σκοτεινών πρωταγωνιστών της μεταπολίτευσης.
Να τα χαίρονται, λοιπόν, εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ τα νέα τους αποκτήματα, αλλά και ο Ελληνικός Λαός να συνειδητοποιήσει ότι ο πολιτικός καιροσκοπισμός και τυχοδιωκτισμός του ΣΥΡΙΖΑ είναι η εγγύηση για την συνέχιση, ίδιας και ακόμα χειρότερης, της σημερινής άθλιας κατάστασης.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ