Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Εικόνες ντροπής από την Δημοτική Βιβλιοθήκη Πατρών

Όταν σε έναν διεφθαρμένο τόπο γεμάτο προδότες, ξεχνάμε κι αδφιαφορούμε για την ίδια μας την ιστορία, τότε δεν χρειάζεται και πολύ σκέψη για να αναρωτηθούμε πως έφτασε η χώρα μας στην σημερινή κατάσταση.

Δείτε παρακάτω εικόνες ντροπής από την Δημοτική Βιβλιοθήκη Πατρών όπου ιστορικά βιβλία (αρκετά είναι πολλών αιώνων) βρέθηκαν σε άθλια κατάσταση με πολλά από αυτά να έχουν καταστραφεί τελείως. Το θέμα αυτό βγήκε στην δημοσιότητα πριν μερικό καιρό κι σήκωσε θύελλα αντιδράσεων σε όλη την περιοχή. Φυσικά οι υπεύθυνοι και οι διάφοροι αρμόδιοι γιαυτή την κατάσταση έριξαν τις ευθύνες ο ένας στον άλλον ενώ μερικοί πολιτικοί της τοπικής αυτοδιοίκησης εκμεταλλεύτηκαν το θέμα για προσωπική προβολή.






Η ιστορική Δημοτική Βιβλιοθήκη Πατρών είναι η παλαιότερη δημοτική βιβλιοθήκη της χώρας, ιδρύθηκε το 1910 και πέρυσι μάλιστα γιορτάστηκαν τα 100 χρόνια του βίου της. Έχει προσφέρει πολύτιμο έργο στην παιδεία, την έρευνα και την επιστήμη καθώς έχει χρησιμεύσει σε πολλές μεγάλες έρευνες σε Ελλάδα κι εξωτερικό. Μετά την αποκάλυψη αυτή έγινε παρέμβαση από εισαγγελέα ο οποίος διέταξε να γίνει έρευνα για να καταλογισθούν ευθύνες.