Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Κατάθεση στεφάνων στην Τατάρνα Ευρυτανίας

Όπως κάθε χρόνο τα τελευταία πέντε χρόνια έτσι και φέτος παραβρεθήκαμε ως πυρήνας Αιτωλοακαρνανίας της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ στην επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε στον μαρτυρικό χώρο γύρω από την τρύπα της Τατάρνας Ευρυτανίας , εκεί όπου οι κομμουνιστοσυμμορίτες του ΕΑΜ – ΕΛΑΣ στην περίοδο του εμφυλίου σπαραγμού πετούσαν ζωντανούς πατριώτες χωρίς να εξαιρούν ηλικιωμένους και γυναικόπαιδα.
Πλήθος κόσμου άρχισε να συρρέει στις 11 μ.μ. , γύρω από τον μαρτυρικό χώρο αμέσως μετά την Κυριακάτικη λειτουργία που τελέστηκε στον Ι.Ν. των Αγίων Πάντων , ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των αδικοχαμένων ψυχών μέσα σε συγκινησιακό φορτισμένο κλίμα κυρίως από τους συγγενείς των θυμάτων καθώς μνημονεύονταν ένα προς ένα τα ονόματα τους.

Μετά την επιμνημόσυνη δέηση ακολούθησε ομιλία από συγγενείς των θυμάτων ενώ στο ενδιάμεσο αναφωνούσε το πλήθος : «ΑΘΑΝΑΤΟΙ».
Στο τέλος του τελετουργικού ακολούθησε η αναφώνηση του Εθνικού μας Ύμνου από όλους τους παραβρισκόμενους και αμέσως μετά η κατάθεση στεφάνων από συλλόγους θυμάτων και φυσικά από τον πυρήνα της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ Αιτωλοακαρνανίας.

Με το πέρας της τελετής μοιράστηκαν εφημερίδες του συνδέσμου μας στο πλήθος που με ενθουσιασμό οι περισσότεροι τις δέχτηκαν , μας περιέβαλαν με θέρμη ζητώντας να μάθουν περισσότερα για μας και τον αγώνα που κάνουμε για να κρατήσουμε ζωντανή Πατρίδα και Έθνος μέσα στους χαλεπούς καιρούς των κερδοσκόπων και των ανθελληνικών συμφερόντων.
Η Χρυσή Αυγή πάντοτε θα είναι παρούσα στα Εθνικά προσκλητήρια νεκρών Ελλήνων πατριωτών γιατί τιμά τους ιστορικούς Εθνικούς μας αγώνες και την μνήμη όσων έπεσαν για την Τιμή και τη Δόξα της Ελλάδας.
Και όπως αποδεικνύει η ιστορία : Έθνη χωρίς μνήμη είναι νεκρά Έθνη.
ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΖΩΝΤΑΝΟΙ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ.

ΠΥΡΗΝΑΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ










Σχετικό παλαιότερο άρθρο : Η Τρύπα στην Τατάρνα Ευρυτανίας