Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Πάτρα: Η πόλη διασύρεται επί χρόνια για έναν υποτιθέμενο εκσυχρονισμό που σπέρνει το μίσος για τους Έλληνες

Αυτός θα έπρεπε να είναι ο κανονικός τίτλος του άρθρου της ιστοσελίδας «best news» αντί για το «Πάτρα: Η πόλη διασύρεται επί ημέρες για έναν υποτιθέμενο βιασμό που σπέρνει το μίσος για τους μετανάστες». Ξεπερνάμε τα όσα αναπτύσσονται περί φημολογούμενου βιασμού, καθώς και ο πλέον αδαής, μιλώντας με ανθρώπους σε οργανικές θέσεις στους φορείς που σχετίζονται με ένα τέτοιο συμβάν, θα καταλάβαινε ότι πρόκειται για απέλπιδα προσπάθεια συγκάλυψης του θέματος και μάλιστα με άνωθεν εντολές, όπως γίνεται συνήθως σε κάθε καυτό θέμα που αφορά την καθημερηνότητα του Έλληνα.
Και περνάμε στο σημείο που αφορά εμάς, τη «Χρυσή Αυγή». Μαθαίνουμε λοιπόν πως κυκλοφορεί πλέον επίσημα από τα δημοσιογραφικά – προφανώς και άλλα πίσω από αυτά – στέκια και μια δεύτερη φήμη στην πόλη μας. Ή μάλλον όχι φήμη, αλλά πληροφορία, η διάκριση μεταξύ των δύο είναι σαφέστατη νομίζουμε, ειδικά όταν χρησιμοποιείται για να δώσει κύρος σε μια δημοσιογραφική «πηγή». «...ιδίως αν αληθεύουν οι πληροφορίες ότι τη φήμη αυτή την έχουν σκοπίμως διασπείρει μέλη της Χρυσής Αυγής για να πυροδοτήσουν το κλίμα κατά των μεταναστών».
Αντί να ερευνηθεί λοιπόν το ...φημολογούμενο περιστατικό βιασμού, δημοσιογραφικά με τη δέουσα σχολαστικότητα, ετοιμάζονται να δημιουργήσουν τον αποδιοπομπαίο τράγο, για να δικαιολογήσουν το λαϊκό μένος, όταν και αν αυτό εκδηλωθεί. «Καπελώνουν» την οργή και την αγανάκτιση του Πατρινού λαού, όπως κάνουν σε κάθε πολή, γειτονιά και δρόμο της Πατρίδας μας άλλωστε, υποβαθμίζοντας το γεγονός σε καιροσκοπική προσπάθεια καπηλείας των καθημερινών προβλημάτων του πολίτη από τη «Χρυσή Αυγή». Μια ματία όμως στο καθημερινό αστυνομικό δελτίο, με τα δεκάδες περιστατικά με δράστες «μετανάστες» και κυρίως μια γενναία ματιά γύρω σας, στην πόλη σας, στην Πατρίδα σας – όσοι έχετε - χωρίς να εθελοτυφλείτε ευαγγελιζόμενοι τα συμφέροντα του εκάστοτε κράτους, θα σας πείσει για το αντίθετο.
Δε χρειάζεται καμία «Χρυσή Αυγή» να υποδαυλίσει συμπλοκές με μετανάστες ή πογκρόμ εναντίον τους. Εμείς λέμε αυτό που λέει ή φοβάται να πει ο κάθε Πατρινός, ο κάθε Έλληνας, που έχει καταντήσει ξένος στην ίδια του την πόλη, στο ίδιο του το σπίτι. Αν σας ενοχλεί τόσο πολύ, μετά τα μάτια, κλείστε και τα αυτιά σας, το στόμα σας έτσι κι αλλιώς είναι ήδη φιμωμένο. Όσο για τη «βεβαιότητα» που περιβάλει την «πληροφορία σας σας παραθέτουμε την τελευταία πρόταση του άρθρου σας «Εκτός πια και αν οι φήμες έχουν έστω και κάποια μικρή δόση αλήθειας, οπότε και ανοίγουμε άλλο κεφάλαιο. Πολύ πιο σοβαρό». Κανέναν δεν έβλαψε, βλέπουμε να κρατάει και μια «πισινή». «Πισινές», όμως, και «καβάντζες» στη δημοσιογραφία δεν υπάρχουν, γι’ αυτό πάρτε θέση σαφή και ανασκευάστε τα όσα ανυπόστατα αναφέρατε για εμάς, τη «Χρυσή Αυγή».
Ευχαριστούμε.