Κυριακή 17 Απριλίου 2011

ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ…………



Δεν είναι η πρώτη φορά που το κράτος, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, μας στερεί το δικαίωμα να καταθέσουμε Δάφνινο Στεφάνι σε ελάχιστη ένδειξη Τιμής προς τους τιμώμενους Ήρωες.
Αυτή τη φορά μας είπαν πως πάρθηκε απόφαση του Δ.Σ. Μεσολογγίου να μην κατατεθούν Στεφάνια από μη κοινοβουλευτικά κόμματα.
Πριν ένα χρόνο κλιμάκιο αγωνιστών του Πυρήνα Αιτ/νιας ζήτησε και πήρε άδεια από τον αρμόδιο τελετάρχη για κατάθεση Στεφάνου στην επετειακή εκδήλωση της Εξόδου.
Όταν το Κ.Κ.Ε. και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αντιλήφθηκαν την παρουσία μας στον Ιερό Χώρο τότε αποφάσισαν να πετάξουν τα στεφάνια που κρατούσαν σε παρακείμενο χώρο και να αποχωρίσουν σε «ένδειξη διαμαρτυρίας».
Την άμεσος επομένη μέρα γράφονται στον ριζοσπάστη μεταξύ άλλων τα εξής:
«Αντάμα με φασιστοειδή, μέλη της «Χρυσής Αυγής», τίμησαν την περασμένη Παρασκευή στο Μεσολόγγι δημοτικοί σύμβουλοι και τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, τις εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα για την ηρωική έξοδο των ελεύθερων πολιορκημένων το 1826.
Με τις ευλογίες του δημάρχου Γιάννη Αναγνωστόπουλου (κατέβηκε ως «ανεξάρτητος» υποψήφιος προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ) μέλη της «Χρυσής Αυγής» παραβρέθηκαν στην εκδήλωση κατάθεσης στεφάνων από πολιτικά κόμματα στον Κήπο Ηρώων με τους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ να κρατούν «σιγήν ιχθύος» και να νομιμοποιούν ουσιαστικά με την παραμονή τους στο χώρο. Σε αντίθεση με τη στάση στήριξης και ανοχής των «γαλαζοπράσινων εκπροσώπων», οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ εξέφρασαν την έντονη διαμαρτυρία τους, αποχώρησαν».
Τα παραπάνω φαντάζουν γελοία σε κάθε νοήμων άνθρωπο, μπορεί και κάποιοι να θεωρούν λανθάνουσα ενέργεια την αποχώρησή τους, όμως πιστέψτε με ότι το μόνο λάθος που έκαναν ήταν ότι: ήρθαν, κρατώντας στεφάνια για να αποδώσουν τιμές σε κάτι που δεν πιστεύουν, φυσικά το λάθος αυτό διόρθωσαν φέτος με την απουσία τους.
Πέρασε ο καιρός ήρθαν η εκλογές, αναδείχτηκε νέος δήμαρχος, πιο προοδευτικός, αλλά και η άνοδος της Χρυσής Αυγής κατά 700% στο νομό, που αν μη τι άλλο δεν πέρασε απαρατήρητη.
Κάποιοι απ΄ ότι φαίνεται την άνοδο αυτή την αποδίδουν στην όποια προσφώνηση ή ακόμη και στην κατά Κ.Κ.Ε. «νομιμοποίηση».
Και αποφάσισαν για φέτος να μας αποκλείσουν από την κατάθεση Στεφάνων, νομίζοντας πως θα μας επιφέρουν κάποιο πλήγμα. Πλανώνται πλάνην οικτρά.
Αποδεχόμαστε τον όποιο αποκλεισμό σαν Τιμή στο κίνημά μας, έξαλλου είναι και αυτό που μας ξεχωρίζει και δε θα σταθούμε εκεί.
Είναι όμως πρόκληση να παραβλέψουμε την μικροψυχία τους.
Μια μικροψυχία που είδε όλος ο κόσμος και δεν είδε μόνο αυτό, είδε κάποιους νέους που κρατούσαν Ελληνικές Σημαίες, είδε πως ήταν οι μόνοι που έψελναν τον Εθνικό Ύμνο, μέσα από τα βάθη της ψυχής τους κι ακόμη πως υπέμεναν καρτερικά να κάνουν το Χρέος τους, έχοντας συνείδηση του Ιερού χώρου στον οποίο βρίσκονταν. Και εκεί με το πέρας της τελετής έρχεται και η ηθική ικανοποίηση, μια ηθική ικανοποίηση που κανένας μικρόψυχος δεν πρόκειται πότε να γνωρίσει.
Μια ηθική ικανοποίηση που μας είναι γνώριμη με τη φράση «μπράβο παιδιά».


ΖΗΤΩ Η ΝΙΚΗ


Ντάικος Κων/νος