Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Τεφτέρι… για τα σχολεία της Πάτρας!!


Ούτε ένα Ευρώ δε διαθέτουν πλέον πολλά Δημοτικά σχολεία στη περιοχή της Πάτρας! Το γεγονός ότι τα σχολικά συγκροτήματα δεν έχουν λάβει τα χρήματα για την εκπλήρωση των λειτουργικών εξόδων τους, από το αρμόδιο υπουργείο, και σε συνδυασμό με τη μείωση των δαπανών για την εκπαίδευση, έχουν φέρει σε εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις μαθητές, δασκάλους και γονείς. Σύμφωνα με καταγγελία των μελών της διοίκησης των δασκάλων της Πάτρας συχνά καλούνται οι ίδιοι αλλά και οι γονείς να πληρώνουν τα έξοδα! Μάλιστα έφτασαν στο σημείο οι δάσκαλοι να πληρώνουν το πετρέλαιο θέρμανσης και το ηλεκτρικό ρεύμα από την τσέπη τους ενώ οι μαθητές να φέρνουν από τα σπίτια τους φωτοτυπικό χαρτί!!

Χρόνια τώρα ακούμε, τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ αλλά και τους υπόλοιπους πολιτικάντηδες που απαρτίζουν τη Βουλή, να εκφράζουν λόγια βαρυσήμαντα! Λόγια όπως "αγωνιζόμαστε για τη παιδεία" , "μαχόμαστε για τη παιδεία" , "είμαστε υπέρμαχοι της αξιοκρατίας και της διαφάνειας στη παιδεία" και άλλα πολλά. Στην ουσία το μόνο για το οποίο μάχονται χρόνια τώρα είναι για το ποιος από αυτούς θα πάρει τη μεγαλύτερη μίζα! Διότι δεν είναι δυνατόν να πληρώνουν από την τσέπη τους -ποσά αστεία για το κράτος- δάσκαλοι και γονείς τις υποχρεώσεις του συγκεκριμένου Υπουργείου, την ώρα που οι "υπέρμαχοι δημοκράτες" της παιδείας κάνουν πάρτι μετά το μεγάλο φαγοπότι των 300 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΊΩΝ ΕΥΡΏ από την υπόθεση με τα υποβρύχια.

Το συγκεκριμένο, λοιπόν, πρόβλημα αλλά και τα άλλα τόσα που ζούμε καθημερινά αποτελούν δείγμα της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η Ελληνική κοινωνία. Οι Εθνοπροδότες πολιτικοί καταστρέφουν την Ελληνική παιδεία σφυρίζοντας αδιάφορα και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να "φτιάχνουν" τη τσεπούλα τους αλλά και τους πιστούς ψηφοφόρους τους(κοινώς κομματόσκυλα). Είναι τουλάχιστον εξοργιστικό και προκαλεί, δικαίως, τον Έλληνα φορολογούμενο πολίτη να θέλει απεγνωσμένα τους πάρει με τις πέτρες! Και να είναι σίγουροι οι πολιτικάντηδες πως αυτό δεν θα αργήσει να συμβεί.