Παρασκευή 29 Μαΐου 2009

Εθνικιστική Ποίηση

Ο συναγωνιστής Νίκος από την Πάτρα, μας προσέφερε τα παρακάτω, πολύ ωραία, ποιήματα τα οποία δημοσιεύουμε και τον ευχαριστούμε πολύ.

Αγαπημένη μου Ελλάδα σ’ αγαπώ
Βαριά η κληρονομιά στο δύσκολο καιρό
Γι’ αυτό πρέπει να αλλάξεις τακτική έστω κι αυτή την ώρα
Διότι επίκειται κατακλυσμός και θα πνιγεί η χώρα
Έρχονται κραδαίνοντας τα ξίφη οι γειτόνοι
Ζώσου τ’ άρματα όπως παλιά γιατί άλλος δε σε γλυτώνει
Ηρωισμό πρέπει να δείξεις σε φίλους και γειτόνους
Θα πρέπει να αλλάξουν τακτική και χαμηλούς τους τόνους
Ισότιμο του ήρωα σε είχε ολόκληρη η οικουμένη
Και τώρα έγινες μαλθακή και περιφρονημένη
Λαός που δεν εκτιμά μια τέτοια ιστορία
Μοιραίως θα τον φάνε της ζούγκλας τα θηρία
Να σέβεσαι τον όρκο σου που ‘δωσες στην πατρίδα
Ξένος να μην πατήσει πια ούτε και σε νησίδα
Όλος ο κόσμος σε μισεί και όλοι σε ζηλεύουν
Προδότες παρακρατικοί τα ρέστα τους γυρεύουν
Ράμματα για σας έχω πολλά για τη δική σας γούνα
Στα μέτρα σου θα είναι σίγουρα και μια παλιά σιγούνα
Τροπαιοφόρος θα γενώ μια μέρα μες στη πόλη
Υπέφερα χρόνια στη σκλαβιά για να την πάρω όλη
Φτωχοδέρνω κι υποφέρω χρόνια μέσα στη σκλαβιά
Χέρι βοηθείας δεν έχω για να δω λίγη ξαστεριά
Ψυχορραγώ και περιμένω μια ευχάριστη στιγμή
Ωθώ, σπρώχνω και αναμένω μια ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο Δικέφαλος

Περήφανε δικέφαλε
βυζαντινό καμάρι
τάμα για σένα έκανα
στης Παναγιάς τη χάρη.

Να ‘ρθεις κοντά μας γρήγορα
περήφανος σαν πρώτα
πετώντας στην Αγιά Σοφιά
προς τη μεγάλη πόρτα.

Να καμαρώνεις στον ιστό
σαν τα παλιά τα χρόνια
να πάψει πλέον η σκλαβιά
τα εξακόσια χρόνια.

Να ‘ρχίσουνε τα σήμαντρα
καμπάνες να χτυπάνε
και οι βάρβαροι να τρέχουνε
χωρίς να σταματάνε.

Θ’ αναστηθεί στα σίγουρα
και ο αυτοκράτοράς μας
και θα γιορτάσουμε μαζί
τα χίλια όνειρά μας.

Σε πλάνεψε η Δύση

Κοίτα τον ήλιο το πρωί
με τις χρυσές αχτίδες
και βγάλ’ τις παρωπίδες σου
μ’ αόριστες ελπίδες.

Την ανατολή να βλέπεις
τις αχτίδες τις χρυσές
που απλόχερα σκορπάει
μες τις φτωχογειτονιές.

Μπορεί το ηλιοβασίλεμα
κάπως να συναρπάζει
αλλά μοιραίως ύστερα
θα φέρει το σκοτάδι.

Κρίμας τα άσπρα που φοράς
τα μπλε γλυκά σου ρούχα
που στ’ άρπαξε το δειλινό
μαζί με τα τσαρούχια.

Δευτέρα 25 Μαΐου 2009

Η Χρυσή Αυγή, tour, party, επιδρομή στον καταυλισμό, μια από τα «ίδια» δηλαδή, στην Πάτρα!

Σάββατο βράδυ ο πυρήνας Πάτρας διοργάνωσε σε γνωστό κεντρικό bar της πόλης, εθνικιστικό party. Μέλη και φίλοι του κινήματος, διασκέδασαν μέχρι πρωίας κάτω από εθνικιστικούς ήχους, αλκοόλ (με μέτρο πάντα) και πολύ χορό! Αξιοσημείωτη ήταν και η παρουσία, εκλεκτών συναγωνιστών από γειτονικούς πυρήνες, οι οποίοι μας τιμήσανε με την παρουσία τους!

Μετά το τέλος του party, όσοι είχαν αντέξει, συνέχισαν τη διασκέδαση στους δρόμους της Πάτρας, κάνοντας εθνικιστικές παρεμβάσεις στους τοίχους της πόλης και πετώντας τρικάκια, ενάντια στη λαθρομετανάστευση και τους αναρχικούς – δουλεμπόρους.

(μερικοί από τους συμμετέχοντες)

Από την άλλη, είχαμε τους μίζερους παρακρατικούς στα κρατικά επιδοτούμενα sites τους να κάνουν λόγο για “tour” (!) της Χρυσής Αυγής στην Πάτρα, με σκοπό να επιτεθεί (!!) στον καταυλισμό. Οφείλουμε φυσικά να σημειώσουμε πως κάτι τέτοιο δεν είναι η πρώτη φορά που διαδίδουν, μες την τρικυμία η οποία επικρατεί στα κεφάλια τους.

Την επόμενη μάλιστα μέρα, Κυριακή, οι ατρόμητοι αναρχικοί, ισχυρίζονται πως "πιάσανε και δείρανε τους «κακούς φασίστες» του Σαββάτου"! Κάτι τέτοιο έγινε, όσο και η… επιδρομή των Χρυσαυγιτών στον παράνομο καταυλισμό των λαθρομεταναστών.
Έχουμε χρέος να αναφέρουμε, πως ανησυχούμε σφόδρα για την ψυχική υγεία των αναρχικών, η οποία επιδεινώνεται συνεχώς τις τελευταίες μέρες. Δε γνωρίζουμε εάν αυτό συμβαίνει λόγω της επικείμενης (προεκλογικής μάλλον) απομάκρυνσης των λαθρομεταναστών εραστών τους, του καλοκαιρινού καύσωνα ή των συνδυασμό των παραπάνω, αλλά το σίγουρο είναι πως βαδίζουν ολοταχώς προς εγκλεισμό σε ψυχιατρείο.
Εν πάση περιπτώσει, κάτι τέτοιο θα μας θλίψει αφού θα μας στερήσει μια πηγή γέλιου.


Περί γέλωτος ο λόγος, θα θέλαμε να αναφερθούμε εν τέλει και στην «επίσκεψη» του κ. Καρατζαφέρη στην Πάτρα παραθέτοντας ένα δημοσίευμα από τα τοπικά μέσα (σημερινό φύλλο εφημερίδας "Ημέρα"), δίχως περαιτέρω σχόλια. Πιστεύουμε πως αυτό καθ’ αυτό, υποδηλώνει αρκετά γλαφυρά το ρόλο, τη συνέπεια, την ιδεολογία αλλά και το κοινό στο οποίο απευθύνεται το συγκεκριμένο κοινοβουλευτικό μόρφωμα.


(κλικ για μεγέθυνση)

Κυριακή 17 Μαΐου 2009

Η Χρυσή Αυγή στο μνημόσυνο του Συνταγματάρχη Δημητρίου Ψαρρού - Κατάθεση στεφάνου

Χθες το πρωί, Κυριακή 17 Μαΐου λίγο έξω από τη Ναύπακτο, ομάδα της Χρυσής Αυγής αποτελούμενη από συναγωνιστές των πυρήνων Αιτωλοακαρνανίας και Πάτρας, παραβρέθηκε και κατέθεσε στεφάνι στο μνημόσυνο του Συνταγματάρχη Ψαρρού του 5/42 Συντάγματος Ευζώνων, το οποίο σφαγιάσθηκε από τους συμμορίτες του ΕΑΜ – ΕΛΑΣ κατά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Στη συνέχεια, μοιράστηκε έντυπο υλικό το οποίο πληροφορούσε για την κάθοδο του Λαϊκού Συνδέσμου στις Ευρωεκλογές και φύλλα της εφημερίδας «Χρυσή Αυγή». Σπάσαμε έτσι τη «συνωμοσία της σιωπής» των ΜΜΕ της πλουτοκρατίας, φέρνοντας τον κόσμο σε επαφή με τις πραγματικές μας θέσεις. Τέλος, διανείμαμε ένα φυλλάδιο το οποίο αφορούσε το συγκεκριμένο μνημόσυνο και καταδείκνυε την προδοσία των πολιτικών και την ιστορική ύβρη που συνεχώς διαπράττουν.


Μια πρώτη ομάδα εθνικιστών, προσήλθε από πολύ νωρίς στον πανέμορφο χώρο του μαυσωλείου και αφού μοίρασαν ενημερωτικό υλικό στους παρευρισκόμενους, άρχισαν τις ετοιμασίες για τη συνέχεια.


Σύντομα την εμφάνισή του άρχισε να κάνει ολοένα και περισσότερος απλός κόσμος, ένα στρατιωτικό τιμητικό άγημα και οι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων. Εν τέλει, η τελετή άρχισε με καθυστέρηση, αφού αναμένονταν τα «υψηλά ιστάμενα» πρόσωπα κάποιου Υπουργείου. Παρόμοια αδιαφορία βλέπετε, δε δείχνουν μόνο για τα σύγχρονα εθνικά ζητήματα αλλά και για την ιερή ιστορική μνήμη.


Μετά την τέλεση του θρησκευτικού μνημόσυνου, σειρά έλαβαν οι ομιλίες των διάφορων επισήμων καθώς και συμπολεμιστών του ηρωικού συνταγματάρχη. Η μνημόσυνη δέηση έκλεισε με τον Εθνικό Ύμνο. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνου από διάφορους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, πολιτικών κομμάτων μεταξύ αυτών και η Χρυσή Αυγή, η οποία έγινε δεκτής πολλών θερμών χειροκροτημάτων κατά την αναγγελία της.

Έπειτα, δεν είναι υπερβολή να γράψουμε πως η συντριπτική πλειοψηφία των παρισταμένων έλαβε το υλικό των εθνικιστών, με τον κόσμο να αφήνει πολλά θετικά σχόλια και να δείχνει απηυδισμένος από την αλητεία των κοινοβουλευτικών, οι οποίοι δε δείχνουν να έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο, υπηρετώντας αλλότριους σκοπούς.
Η Χρυσή Αυγή, θα είναι πάντα εκεί να τιμά τους Ήρωες οι οποίοι έπεσαν για το έθνος και την πατρίδα μας, ενάντια στην ιστορική λήθη που επιβάλλει η Νέα Τάξη.


Εν κατακλείδι, μια αναμνηστική φωτογραφία μετά το τέλος της δράσης των Χρυσαυγιτών για να παίρνουμε θάρρος ενθυμούμενοι, ότι η κοινωνία δεν έχει εκφυλιστεί τελείως, αλλά υπάρχουν υγιείς άνθρωποι, οι οποίοι δεν ξεχνούν!

Πέμπτη 7 Μαΐου 2009

Δυναμική διαμαρτυρία κατοίκων ενάντια στο νέο καταυλισμό – Παρέμβαση Χρυσής Αυγής

Την Τετάρτη που μας πέρασε, 6 Μαΐου, οι κάτοικοι του Ανατολικού Διαμερίσματος Πάτρας κινητοποιήθηκαν εναντίον του κέντρου υποδοχής λαθρομεταναστών το οποίο η κυβέρνηση σκοπεύει να εγκαταστήσει στο παλιό στρατόπεδο της ΜΟΜΑ. Η απόφαση αυτή του Υπουργού Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλου, μπορεί να χαρακτηριστεί μόνο ως προκλητική για τη νοημοσύνη των κατοίκων, αφού μόνο ως κοροϊδία μπορεί να εκληφθεί η κατάσταση που τείνει να δημιουργηθεί. Μια επιλογή άκρως ατυχής, αφού στην περιοχή εκτός από τον καταυλισμό των Τσιγγάνων που έχει εγκαταστήσει η τοπική αυτοδιοίκηση, ο οποίος έχει ήδη υποβαθμίσει το προάστιο, υπάρχει αποθήκη πολεμικού υλικού ακριβώς δίπλα από εκεί που σκοπεύουν να «σπιτώσουν» τους λαθρομετανάστες!

Η προσέλευση του κόσμου ήταν εκπληκτική, σε μια εκδήλωση η οποία ελάχιστα διαφημίστηκε από τα ΜΜΕ, με περίπου 1000 άτομα να δίνουν το παρόν, σε αντίθεση με τις αντίστοιχες των αναρχοαριστερών στις οποίες εμφανίζονται μόνο οι ίδιοι και οι ίδιοι άεργοι φοιτητοπατέρες.

Ομάδα της Χρυσής Αυγής, έφτασε στο τέλος της λαϊκής συνέλευσης η οποία είχε αρχίσει από τις 5, μπροστά από την εκκλησία της Αγίας Ειρήνης, όταν και μιλούσε εκπρόσωπος του ΚΚΕ ο οποίος δεν κατάφερε καλά καλά να τελειώσει την ομιλία του αφού προπηλακιζόταν από το αγανακτισμένο πλήθος. Όπως απεδείχθη στα μάτια πολλών εκείνη τη μέρα, το ΚΚΕ και γενικά η χρεοκοπημένη μαρξιστική Αριστερά δεν εκφράζει, σε καμία περίπτωση, τη βούληση και τα συμφέροντα του λαού.

Στη συνέχεια ανέβηκε στο βήμα ο τελευταίος ομιλητής, ο οποίος ήταν μεν εναντίον της εγκατάστασης των τριτοκοσμικών στην περιοχή, αλλά προσπαθούσε ουσιαστικά να κατευνάσει την οργή των πολιτών και να τους εγκλωβίσει στα απατηλά κοινοβουλευτικά πλαίσια εξεύρεσης λύσης, δίχως «ακρότητες» και υπενθυμίζοντας τον κίνδυνο του «ρατσισμού». Εμείς του δώσαμε άμεση ηχηρή απάντηση, φωνάζοντας πολλές φορές το κατ’ αυτούς ακραίο, για εμάς και τους περισσότερους Έλληνες πολίτες ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ: «Έξω οι ξένοι, απ’ την Ελλάδα»!

Αμέσως μετά τη λήξη των ομιλιών, μέλη του ΚΚΕ προσπάθησαν να μοιράσουν ορισμένα φυλλάδια, στα οποία η ευνοϊκότερη, για αυτούς, αντιμετώπιση από τους Πατρινούς, ήταν ένα αγριοκοίταγμα.

Ακολούθησε πορεία, μερικών εκατοντάδων μέτρων μέχρι το σημείο του αποκλεισμού, όπου και φάνηκε ο πραγματικός όγκος της συγκέντρωσης, ο οποίος μας εξέπληξε πολύ ευχάριστα. Σε εκείνο το μέρος, δόθηκε η καλύτερη απάντηση στα ψεύδη των καθεστωτικών ΜΜΕ, της κυβέρνησης και των καλοθελητών της, περί «περιθωριακών» και «ακραίων μειοψηφιών».

Έπειτα, αφού διακόπηκε η κυκλοφορία, ορισμένοι συναγωνιστές ανέλαβαν τη διανομή μιας προκήρυξης η οποία είχε γραφεί για την περίσταση καθώς και προεκλογικού υλικού, το οποίο γνωστοποιούσε την κάθοδο του Λαϊκού Συνδέσμου στις προσεχείς Ευρωεκλογές. Και εδώ ήρθε η μεγαλύτερη έκπληξη.

Η αποδοχή από τον κόσμο, η ταχύτητα με την οποία ζητούσαν ολοένα και περισσότερο τα φυλλάδιά μας και τις προκηρύξεις, καθώς και τα ενθαρρυντικά σχόλια τα οποία ακούσαμε, ξεπέρασαν ακόμα και τις πιο αισιόδοξες προσδοκίες μας. Συγκεκριμένα αυτά που αντηχούσαν στα αυτιά μας από πολλούς κατοίκους της περιοχής, ήταν τα: «Πού ήσασταν τόσο καιρό ρε παιδιά, γιατί δεν ήρθατε να μας βοηθήσετε νωρίτερα;», «Καμιά συγκέντρωση θα κάνετε εδώ πέρα;».

Ερωτήματα, τα οποία μας γεμίζουν μεν με υπερηφάνεια, αφού στα μάτια τους φαινόμαστε κάτι σαν σωτήρες, αλλά ταυτόχρονα με θλίψη για την κατάντια αυτού του τόπου ο οποίος αφέθηκε στα χέρια, άχρηστων, επικίνδυνων και προδοτών. Ο κόσμος πλέον έχει απηυδήσει τόσο, που απορρίπτει την καθεστωτική προπαγάνδα και σκίζει τις παρωπίδες που του έχουν με τη βία φορέσει, τολμώντας να εκδηλώσει ανοιχτά τη συμπάθειά του προς το «απόλυτο κακό» για τον Κοινοβουλευτισμού, τον εθνικισμό. Όλα αυτά τα σημάδια, αποδεικνύουν πως μια νέα αρχή έχει γίνει και οι ώρες των όσων επιβουλεύονται την ευημερία και την επιβίωση του λαού μας, είναι λίγες.

Εν τέλει, από τις συνομιλίες μας με τους κατοίκους, μάθαμε πως σχεδιάζουν και άλλες παρόμοιες συγκεντρώσεις, οι οποίες μας υποσχέθηκαν πως θα έχουν πολύ περισσότερο κόσμο, αφού αυτό που βλέπουμε «δεν είναι τίποτα» (!) όπως χαρακτηριστικά δήλωσαν.
Εμείς κάνουμε σαφές πως θα είμαστε δίπλα τους, μετά χαράς κιόλας, μετά τη θερμή υποδοχή που μας επιφύλαξαν. Άλλωστε, πρέπει να καταστεί σαφές προς όλες τις μεριές της πατρίδας μας, πως το συγκεκριμένο πρόβλημα δεν αφορά μόνο τους κατοίκους μιας συγκεκριμένης περιοχής ή πόλης, αλλά όλους τους Έλληνες πολίτες, αφού η παρακμή που επιφέρει η λαθρομετανάστευση σύντομα θα φτάσει και στην πόρτα τους!

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΜΗ

Η ΠΑΤΡΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

Ακολουθεί η προκήρυξη που μοιράστηκε στους παρευρισκόμενους:

(Κλικ για μεγέθυνση)

Τετάρτη 6 Μαΐου 2009

Δράση στο Πανεπιστήμιο και… αντιδράσεις!

Χθες (Τρίτη 5 Μαΐου) κατά τις βραδινές ώρες, ομάδα συναγωνιστών μετέβηκε στους χώρους του Πανεπιστημίου Πατρών με σκοπό να κάνει μια εικαστική παρέμβαση στο αριστερίστικο αλλά παράλληλα και νεοφιλελεύθερο ακαδημαϊκό κατεστημένο.
Όταν έφτασαν στο χώρο, με έκπληξη, οι συναγωνιστές παρατήρησαν ότι στο κτίριο του βορειότερου αμφιθεάτρου, φοιτητές των ΕΑΑΚ, είχαν αναρτήσει ένα μεγάλο πανό. Δίχως δεύτερη σκέψη το κατεβάσανε και προχώρησαν στην αναγραφή του παρακάτω συνθήματος:

Έπειτα, το επόμενο αμφιθέατρο ευτυχώς δεν είχε κάποιο εμπόδιο, οπότε και οι συναγωνιστές έγραψαν τα ακόλουθα:



Εν τέλει στο τρίτο αμφιθέατρο, βρήκανε ένα πανό της Πανσπουδαστικής Κ.Σ. (ΠΚΣ τουτέστιν η παράταξη της ΚΝΕ στα ΑΕΙ και ΤΕΙ). Γεμάτοι τύψεις για το προηγούμενο πανό των αριστεριστών το οποίο είχανε κατεβάσει αλλά και σεβόμενοι το ωραίο graffiti που βρισκόταν από πίσω, οι συναγωνιστές επέλεξαν αυτή τη φορά να κάνουν μια εικαστική παρέμβαση ΠΑΝΩ στο πανό της ΚΝΕ, αφού έτσι και αλλιώς δε διαφωνούμε με αυτό που γράφει («Αποδυναμώνουμε τα κόμματα του Ευρωμονόδρομου – Μαυρίζουμε τις παρατάξεις των κολλεγίων και της εμπορευματοποίησης»). Έτσι, έσβησαν το μέρος που υποδήλωνε τον αρχικό πολιτικό φορέα και ζωγράφισαν τα σύμβολα του μόνου εθνικιστικού φορέα στη χώρα μας καθώς και το όνομά του, δηλαδή «Χρυσή Αυγή». Εάν λοιπόν συνδυαστεί με τα υπόλοιπα, ως Πυρήνας Πάτρας, προτείνουμε στις προσεχείς φοιτητικές εκλογές (13 Μαΐου) να ψηφίσει ο κόσμος Χρυσή Αυγή, σημειώνοντας στο «λευκό ψηφοδέλτιο» την ονομασία του Λαϊκού Συνδέσμου και από κάτω ένα μαίανδρο. Εάν δεν το εκλάβουν ως έγκυρο, λίγο μας ανησυχεί. Έτσι και αλλιώς τόσα χρόνια που βγαίνουν οι ίδιοι και οι ίδιοι έχει αλλάξει τίποτα; Οφείλουμε πάντως να αναφέρουμε, πως τηρώντας όλους τους κανόνες δεοντολογίας, δε σβήστηκε το όμορφο λουλουδάκι το οποίο είχαν φτιάξει τα παιδιά της ΚΝΕ. Ακολουθεί ενδεικτική φωτογραφία:


Μας απορεί και θλίβει το γεγονός, ότι τις μεσημεριανές ώρες, κατέβασαν το «μεταλλαγμένο» πανό και εξέδωσαν ανακοίνωση – καταγγελία, στην οποία μας συμπεριλαμβάνουν στις «προβοκατόρικες ενέργειες εναντίον τους», οι οποίες υποτίθεται πως έχουν γίνει τον τελευταίο καιρό!


Εμείς να ξεκαθαρίσουμε ότι, προφανώς, δεν έχουμε καμία σχέση με τα υπόλοιπα γεγονότα που αναφέρονται στην ανακοίνωση και εάν θέλουν πράγματι να μάθουν ποιοι προέβησαν στις υπόλοιπες «προβοκατόρικες ενέργειες», ας ψάξουν στα άτομα από τα «διπλανά τραπεζάκια», με τα οποία πίνουν καφέδες, τα λένε στις Γενικές Συνελεύσεις και τα Διοικητικά Συμβούλια των Φοιτητικών Συλλόγων, ενώ μάλιστα εσχάτως πηγαίνουν και… στα μπουζούκια μαζί! Παρακάτω μπορείτε να δείτε τη σχετική καταγγελία η οποία μοιραζόταν σήμερα στους χώρους του ΑΕΙ:


Παράλληλα με τα παραπάνω γράφτηκαν και άλλα συνθήματα μερικά εκ των οποίων τα παραθέτουμε εδώ:



Δευτέρα 4 Μαΐου 2009

Ο Έλληνας εργάτης και ο Ιωάννης Μεταξάς

Γράφει ο "Ίφιτος ο Ηλείος" του Πυρήνα Ηλείας

Μέχρι το 1936 όλοι γνωρίζουμε ότι τα Εργατικά Δικαιώματα στην Ελλάδα δίνονταν με το σταγονόμετρο (στο βωμό των μικροπολιτικών αντιθέσεων) ή απείχαν από τις αληθινές κοινωνικές ανάγκες. Τα αστικά κόμματα (από τη δικομματική εποχή Τρικούπη – Δηλιγιάννη) συνεχώς εξήγγελλαν φιλεργατικές θέσεις με ελάχιστα ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Η πίεση για τα Εργατικά Δικαιώματα στον 20ο αιώνα κορυφώθηκε τη δεκαετία του ’20 (με την πρωτοβουλία του μπολσεβίκικης εμπνεύσεως ΚΚΕ, που πόνταρε σε ένα φιλεργατικό λαϊκισμό χρησιμοποιώντας αντικαπιταλιστική ορολογία για μια Ελλάδα που ακόμη δεν είχε ενταχθεί στο δυτικοευρωπαϊκό καπιταλιστικό κόσμο). Αλλά τόσο η προλεταριοποίηση των προσφύγων του 1922 όσο και η εύκολη λύση των κυβερνήσεων για καταστολή των όποιων φιλεργατικών διεκδικήσεων (βλέπε απεργίες καπνεργατών ή σταφιδοπαραγωγών, συχνά με αιματηρές συνέπειες) οδηγούσαν σε απουσία λύσεων. Και αυτήν την απουσία εκμεταλλευόταν το ΚΚΕ, για να ψηφοθηρεί και να χρησιμοποιεί τους εργάτες ως πολιορκητικό κριό εναντίον της αστικής εξουσίας.

Μετά την 4η Αυγούστου 1936, όλα όμως άλλαξαν. Χωρίς να επιθυμεί λαϊκή – εκλογική αποδοχή, ο Πρωθυπουργός Ιωάννης Μεταξάς (που απέρριπτε τον Κοινοβουλευτισμό ως αναποτελεσματικό και ως νόθο τέκνο του Δυτικού Αστικού Πολιτισμού, όπως φαίνεται από τα κείμενά του και τις πράξεις του) προχώρησε σε τολμηρές κινήσεις θωράκισης των δικαίων των εργαζομένων. Όλων αυτών που έδιναν ζωή στο Έθνος και τροφή στο Κράτος, το οποίο με τη σειρά του δε μπορούσε πλέον να τους αγνοεί.

Με μια σειρά γενναίων μέτρων και κινήσεων ο Ι. Μεταξάς (με τη συνεργασία πατριωτών στελεχών του Κράτους) τόλμησε να δώσει στον εργαζόμενο δικαιώματα χωρίς ανταλλάγματα. Η ίδρυση των Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ, ΤΕΒΕ και λοιπών ταμείων), η προστασία των γυναικών και των παιδιών στο χώρο εργασίας, η καθιέρωση του οκταώρου (πόσοι αγρότες και εργάτες δε δούλευαν ως τότε, από την Ανατολή ως τη Δύση του Ηλίου!), η περίθαλψη και η ίδρυση φιλεργατικών φορέων μετέτρεψαν τον Έλληνα εργάτη από παρία της Κοινωνίας σε αξιοπρεπή πολίτη.

Ακόμη και η 1η Μαΐου, η Εορτή που έτυχε εκμετάλλευσης από τη Σοβιετική Ένωση και αργότερα από όλους τους δορυφόρους της, που ωστόσο στην εξουσία αποδέχονταν μόνο την κομματική νομενκλατούρα και όχι εργάτες ή αγρότες, έγινε η ενωτική εορτή των εργαζομένων όλων των βαθμίδων. Των εργαζομένων που από κοινού αγωνίζονταν για μια καλύτερη κοινωνία για τους ίδιους και τα παιδιά τους.

Αυτήν την μεγάλη αλλαγή στην Κοινωνία της Ελλάδος δεν την «συγχώρησε» ποτέ η Ελληνική Αριστερά και οι γλοιώδεις παρατρεχάμενοί της, στον Ιωάννη Μεταξά. Αυτοί ήθελαν το ταξικό μίσος να κυριαρχεί στην εργασία και στην κοινωνία, θυσιάζοντας την έννοια της εθνικής προσφοράς και της κοινωνικής αλληλεγγύης. Γι’ αυτό και αποσιώπησαν ή δυσφήμισαν το μέγιστο έργο της Περιόδου 1936 – 1941 για τον Έλληνα εργάτη, τον οποίο ονειρεύονται ως στρατιωτάκι στα μικροπολιτικά και καταχθόνια σχέδιά τους. Όλοι αυτοί που στο βωμό του Σοσιαλισμού και του Φιλεργατισμού δημιούργησαν το τέρας του Κομμουνιστικού Καπιταλισμού, όπου οι εκλεκτοί του Κόμματος ήλεγχαν ανθρώπους και μηχανές, για να εξασφαλίσουν ζωή χαρισάμενη στην πάσης φύσεως Κομμουνιστική Ηγεσία που άρμεγε λαούς και πολιτισμούς.

Με τέτοιους τους "ενώνει η Ελλάς". Εμάς πάλι όχι. Εσάς μήπως;

Παρακάτω ακολουθούν χαρακτηριστικά δείγματα τα οποία, σύμφωνα με πρόσφατη δημοσίευση της "εθνικοπατριωτικής" τοπικής "νεολαίας" του ΛΑ.Ο.Σ., "κάτω από κάποιες ΑΥΣΤΗΡΕΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ" έχουν γίνει "Έλληνες" και είναι "αναμφισβήτητα μη (λαθρο)μετανάστες":

Επίσης, δεν ξεχνάμε και τους υπόλοιπους "συνέλληνες" και "εθνιστές":

Τα σχόλια δικά σας...

Παρασκευή 1 Μαΐου 2009

Εορτασμός Εθνικιστικής Πρωτομαγιάς - Μοίρασμα φυλλαδίων στον κόμβο Αντιρρίου

Σήμερα, ανήμερα του εορτασμού της επετείου της Εθνικιστικής Εργατικής Πρωτομαγιάς αλλά και της Ανοιξιάτικης ευφορίας, στον κόμβο Αντιρρίου, 15μελής ομάδα εθνικιστών της Περιφερειακής Οργάνωσης Νοτιοδυτικής Ελλάδος ενημέρωσε τους διερχόμενους οδηγούς για τις πολιτικές μας θέσεις και την κάθοδο του Λαϊκού Συνδέσμου "Χρυσή Αυγή" στις προσεχείς Ευρωεκλογές, μοιράζοντας χιλιάδες ενημερωτικά φυλλάδια, καθώς και πολλές εκατοντάδες παλαιών φύλλων της εφημερίδας του Εθνικιστικού κινήματος. Ο κόσμος δεχόταν με ευχαρίστηση το υλικό που ελάμβανε από τους συναγωνιστές και αρκετοί ήταν εκείνοι που δε δίστασαν να μας ευχηθούν "Καλό Αγώνα", δίνοντάς μας δύναμη για το μέλλον. Αν μη τι άλλο, αποδεικνύεται πως δεν έχει σαπίσει τελείως η κοινωνία και υπάρχουν ακόμη υγιή κομμάτια, παρόλη την τυραννική τρομοκρατία της Νέας Τάξης.
Μας εξέπληξε ευχάριστα το γεγονός, ότι στο ρεύμα του δρόμου το οποίο ερχόταν από τη Γέφυρα, μεγάλο μέρος των οδηγών επειδή είχε περάσει από την Αθήνα, είχε ήδη παραλάβει το προπαγανδιστικό υλικό, ενώ δεν ήταν λίγοι οι οποίοι ζητούσαν να προμηθευτούν διαφορετικό τεύχος της εφημερίδας από εκείνο που τους είχαν διανείμει οι συναγωνιστές στην Ελευσίνα, γεγονός το οποίο επιβεβαιώνει την εξαιρετική δουλειά που έγινε πανελλαδικά και την τεράστια απήχηση που είχανε στον κόσμο!
Ενάντια στον αέναο πόλεμο του καθεστώτος το μήνυμα της Χρυσής Αυγής, ακούστηκε σε όλη την Ελλάδα:
Εθνικιστική Πρωτομαγιά - Δουλειά στον Έλληνα εργάτη!