Δευτέρα 25 Μαΐου 2009

Η Χρυσή Αυγή, tour, party, επιδρομή στον καταυλισμό, μια από τα «ίδια» δηλαδή, στην Πάτρα!

Σάββατο βράδυ ο πυρήνας Πάτρας διοργάνωσε σε γνωστό κεντρικό bar της πόλης, εθνικιστικό party. Μέλη και φίλοι του κινήματος, διασκέδασαν μέχρι πρωίας κάτω από εθνικιστικούς ήχους, αλκοόλ (με μέτρο πάντα) και πολύ χορό! Αξιοσημείωτη ήταν και η παρουσία, εκλεκτών συναγωνιστών από γειτονικούς πυρήνες, οι οποίοι μας τιμήσανε με την παρουσία τους!

Μετά το τέλος του party, όσοι είχαν αντέξει, συνέχισαν τη διασκέδαση στους δρόμους της Πάτρας, κάνοντας εθνικιστικές παρεμβάσεις στους τοίχους της πόλης και πετώντας τρικάκια, ενάντια στη λαθρομετανάστευση και τους αναρχικούς – δουλεμπόρους.

(μερικοί από τους συμμετέχοντες)

Από την άλλη, είχαμε τους μίζερους παρακρατικούς στα κρατικά επιδοτούμενα sites τους να κάνουν λόγο για “tour” (!) της Χρυσής Αυγής στην Πάτρα, με σκοπό να επιτεθεί (!!) στον καταυλισμό. Οφείλουμε φυσικά να σημειώσουμε πως κάτι τέτοιο δεν είναι η πρώτη φορά που διαδίδουν, μες την τρικυμία η οποία επικρατεί στα κεφάλια τους.

Την επόμενη μάλιστα μέρα, Κυριακή, οι ατρόμητοι αναρχικοί, ισχυρίζονται πως "πιάσανε και δείρανε τους «κακούς φασίστες» του Σαββάτου"! Κάτι τέτοιο έγινε, όσο και η… επιδρομή των Χρυσαυγιτών στον παράνομο καταυλισμό των λαθρομεταναστών.
Έχουμε χρέος να αναφέρουμε, πως ανησυχούμε σφόδρα για την ψυχική υγεία των αναρχικών, η οποία επιδεινώνεται συνεχώς τις τελευταίες μέρες. Δε γνωρίζουμε εάν αυτό συμβαίνει λόγω της επικείμενης (προεκλογικής μάλλον) απομάκρυνσης των λαθρομεταναστών εραστών τους, του καλοκαιρινού καύσωνα ή των συνδυασμό των παραπάνω, αλλά το σίγουρο είναι πως βαδίζουν ολοταχώς προς εγκλεισμό σε ψυχιατρείο.
Εν πάση περιπτώσει, κάτι τέτοιο θα μας θλίψει αφού θα μας στερήσει μια πηγή γέλιου.


Περί γέλωτος ο λόγος, θα θέλαμε να αναφερθούμε εν τέλει και στην «επίσκεψη» του κ. Καρατζαφέρη στην Πάτρα παραθέτοντας ένα δημοσίευμα από τα τοπικά μέσα (σημερινό φύλλο εφημερίδας "Ημέρα"), δίχως περαιτέρω σχόλια. Πιστεύουμε πως αυτό καθ’ αυτό, υποδηλώνει αρκετά γλαφυρά το ρόλο, τη συνέπεια, την ιδεολογία αλλά και το κοινό στο οποίο απευθύνεται το συγκεκριμένο κοινοβουλευτικό μόρφωμα.


(κλικ για μεγέθυνση)