Πέμπτη 7 Μαΐου 2009

Δυναμική διαμαρτυρία κατοίκων ενάντια στο νέο καταυλισμό – Παρέμβαση Χρυσής Αυγής

Την Τετάρτη που μας πέρασε, 6 Μαΐου, οι κάτοικοι του Ανατολικού Διαμερίσματος Πάτρας κινητοποιήθηκαν εναντίον του κέντρου υποδοχής λαθρομεταναστών το οποίο η κυβέρνηση σκοπεύει να εγκαταστήσει στο παλιό στρατόπεδο της ΜΟΜΑ. Η απόφαση αυτή του Υπουργού Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλου, μπορεί να χαρακτηριστεί μόνο ως προκλητική για τη νοημοσύνη των κατοίκων, αφού μόνο ως κοροϊδία μπορεί να εκληφθεί η κατάσταση που τείνει να δημιουργηθεί. Μια επιλογή άκρως ατυχής, αφού στην περιοχή εκτός από τον καταυλισμό των Τσιγγάνων που έχει εγκαταστήσει η τοπική αυτοδιοίκηση, ο οποίος έχει ήδη υποβαθμίσει το προάστιο, υπάρχει αποθήκη πολεμικού υλικού ακριβώς δίπλα από εκεί που σκοπεύουν να «σπιτώσουν» τους λαθρομετανάστες!

Η προσέλευση του κόσμου ήταν εκπληκτική, σε μια εκδήλωση η οποία ελάχιστα διαφημίστηκε από τα ΜΜΕ, με περίπου 1000 άτομα να δίνουν το παρόν, σε αντίθεση με τις αντίστοιχες των αναρχοαριστερών στις οποίες εμφανίζονται μόνο οι ίδιοι και οι ίδιοι άεργοι φοιτητοπατέρες.

Ομάδα της Χρυσής Αυγής, έφτασε στο τέλος της λαϊκής συνέλευσης η οποία είχε αρχίσει από τις 5, μπροστά από την εκκλησία της Αγίας Ειρήνης, όταν και μιλούσε εκπρόσωπος του ΚΚΕ ο οποίος δεν κατάφερε καλά καλά να τελειώσει την ομιλία του αφού προπηλακιζόταν από το αγανακτισμένο πλήθος. Όπως απεδείχθη στα μάτια πολλών εκείνη τη μέρα, το ΚΚΕ και γενικά η χρεοκοπημένη μαρξιστική Αριστερά δεν εκφράζει, σε καμία περίπτωση, τη βούληση και τα συμφέροντα του λαού.

Στη συνέχεια ανέβηκε στο βήμα ο τελευταίος ομιλητής, ο οποίος ήταν μεν εναντίον της εγκατάστασης των τριτοκοσμικών στην περιοχή, αλλά προσπαθούσε ουσιαστικά να κατευνάσει την οργή των πολιτών και να τους εγκλωβίσει στα απατηλά κοινοβουλευτικά πλαίσια εξεύρεσης λύσης, δίχως «ακρότητες» και υπενθυμίζοντας τον κίνδυνο του «ρατσισμού». Εμείς του δώσαμε άμεση ηχηρή απάντηση, φωνάζοντας πολλές φορές το κατ’ αυτούς ακραίο, για εμάς και τους περισσότερους Έλληνες πολίτες ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ: «Έξω οι ξένοι, απ’ την Ελλάδα»!

Αμέσως μετά τη λήξη των ομιλιών, μέλη του ΚΚΕ προσπάθησαν να μοιράσουν ορισμένα φυλλάδια, στα οποία η ευνοϊκότερη, για αυτούς, αντιμετώπιση από τους Πατρινούς, ήταν ένα αγριοκοίταγμα.

Ακολούθησε πορεία, μερικών εκατοντάδων μέτρων μέχρι το σημείο του αποκλεισμού, όπου και φάνηκε ο πραγματικός όγκος της συγκέντρωσης, ο οποίος μας εξέπληξε πολύ ευχάριστα. Σε εκείνο το μέρος, δόθηκε η καλύτερη απάντηση στα ψεύδη των καθεστωτικών ΜΜΕ, της κυβέρνησης και των καλοθελητών της, περί «περιθωριακών» και «ακραίων μειοψηφιών».

Έπειτα, αφού διακόπηκε η κυκλοφορία, ορισμένοι συναγωνιστές ανέλαβαν τη διανομή μιας προκήρυξης η οποία είχε γραφεί για την περίσταση καθώς και προεκλογικού υλικού, το οποίο γνωστοποιούσε την κάθοδο του Λαϊκού Συνδέσμου στις προσεχείς Ευρωεκλογές. Και εδώ ήρθε η μεγαλύτερη έκπληξη.

Η αποδοχή από τον κόσμο, η ταχύτητα με την οποία ζητούσαν ολοένα και περισσότερο τα φυλλάδιά μας και τις προκηρύξεις, καθώς και τα ενθαρρυντικά σχόλια τα οποία ακούσαμε, ξεπέρασαν ακόμα και τις πιο αισιόδοξες προσδοκίες μας. Συγκεκριμένα αυτά που αντηχούσαν στα αυτιά μας από πολλούς κατοίκους της περιοχής, ήταν τα: «Πού ήσασταν τόσο καιρό ρε παιδιά, γιατί δεν ήρθατε να μας βοηθήσετε νωρίτερα;», «Καμιά συγκέντρωση θα κάνετε εδώ πέρα;».

Ερωτήματα, τα οποία μας γεμίζουν μεν με υπερηφάνεια, αφού στα μάτια τους φαινόμαστε κάτι σαν σωτήρες, αλλά ταυτόχρονα με θλίψη για την κατάντια αυτού του τόπου ο οποίος αφέθηκε στα χέρια, άχρηστων, επικίνδυνων και προδοτών. Ο κόσμος πλέον έχει απηυδήσει τόσο, που απορρίπτει την καθεστωτική προπαγάνδα και σκίζει τις παρωπίδες που του έχουν με τη βία φορέσει, τολμώντας να εκδηλώσει ανοιχτά τη συμπάθειά του προς το «απόλυτο κακό» για τον Κοινοβουλευτισμού, τον εθνικισμό. Όλα αυτά τα σημάδια, αποδεικνύουν πως μια νέα αρχή έχει γίνει και οι ώρες των όσων επιβουλεύονται την ευημερία και την επιβίωση του λαού μας, είναι λίγες.

Εν τέλει, από τις συνομιλίες μας με τους κατοίκους, μάθαμε πως σχεδιάζουν και άλλες παρόμοιες συγκεντρώσεις, οι οποίες μας υποσχέθηκαν πως θα έχουν πολύ περισσότερο κόσμο, αφού αυτό που βλέπουμε «δεν είναι τίποτα» (!) όπως χαρακτηριστικά δήλωσαν.
Εμείς κάνουμε σαφές πως θα είμαστε δίπλα τους, μετά χαράς κιόλας, μετά τη θερμή υποδοχή που μας επιφύλαξαν. Άλλωστε, πρέπει να καταστεί σαφές προς όλες τις μεριές της πατρίδας μας, πως το συγκεκριμένο πρόβλημα δεν αφορά μόνο τους κατοίκους μιας συγκεκριμένης περιοχής ή πόλης, αλλά όλους τους Έλληνες πολίτες, αφού η παρακμή που επιφέρει η λαθρομετανάστευση σύντομα θα φτάσει και στην πόρτα τους!

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΜΗ

Η ΠΑΤΡΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

Ακολουθεί η προκήρυξη που μοιράστηκε στους παρευρισκόμενους:

(Κλικ για μεγέθυνση)